Turiștii vor avea un acces mai facil spre cetatea Histria

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța și ai Companiei „Drumuri Județene” au înaugurat pe 5 decembrie reabilitarea unui drum de acces spre cetatea Histria. Cine a mers în ultimii ani la Histria prin satul Nuntași știe că acest DJ226A era într-o stare deporabilă. Cum aceasta era cel mai folosit drum spre cetate, putem spune că reabilitarea sa va facilita accesul turiștilor spre acest obiectiv de prim rang.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a precizat că reabilitarea și modernizarea drumului nu a fost o simplă lucrare de asfaltare, ci au fost necesare lucrări ample de infrastructură, construirea de trotuare și amenajarea de stații de autobuz.

„Este o zonă fantastic de importantă, gândiți-vă că avem aici obiective economice extraordinare, avem rafinăria Petromidia, avem zona Celco, avem zona agricolă, zonă turistică, avem cetatea Histria. Nu aș spune că celelalte zone sunt mai puțin importante din punct de vedere economic, dar această zonă este cu o încărcătură și istorică și economică extraordinar de importantă”, a spus Lupu despre importanța acestei zone.

Totodată, președintele Consiliului Județean a anunțat că proiectul de consolidare și reabilitare de la cetatea Histria își urmează cursul, răspunzând astfel unor zvonuri care susțineau că ar fi fost blocat. Acolo e vorba, a spus Lupu, doar de respectarea regulilor de acces în zonă, fiind forma de o arie protejată.

Cetatea Histria este un monument istoric emblematic, printre cele mai vizitate din județul Constanța. Fostă colonie grecească și apoi oraș roman, cetatea Histria mai este numită Pompeiul Românesc, datorită anvergurii și bogăției descoperirilor. Turiștii care ajung la Histria pot vizita și muzeul din apropiere și se pot bucura și de cadrul natural deosebit al lacurilor complexului lagunar Razelm-Sinoe.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu