Muzeul de Artă Populară Constanța celebrează Ziua Națională a Portului Tradițional

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Muzeul de Artă Populară Constanța celebrează Ziua Națională a Portului Tradițional alături de Asociația „Amintiri din Dobrogea” și invită publicul constănțean la o incursiune in lumea portului tradițional românesc, sâmbătă, 11 mai 2024.

Evenimentul, ce va avea loc pe platoul din fața muzeului, va debuta la ora 10:00 cu o prezentare a semnificației acestei zile speciale, menit să încurajeze dialogul intercultural și să promoveze bogata diversitate a patrimoniului cultural al etniilor din Dobrogea.

Muzeul de Artă Populară Constanța celebrează Ziua Națională a Portului Tradițional: Costume tradiționale specifice fiecărei etnii

De la ora 10:30, membrii comunităților etnice din regiune vor prezenta publicului costumele tradiționale specifice fiecărei etnii, oferind o imagine vibrantă a culturii și tradițiilor locale.

Un punct culminant al zilei va fi parada costumelor tradiționale mamă-copil, programată pentru ora 12:00. Cele mai frumoase și mai autentice costume vor fi premiate de un juriu format din cunoscători ai domeniului.

După-amiaza va fi dedicată copiilor, cu ateliere de creație ce vor avea loc între orele 14:00 și 16:00. Micii participanți vor fi ghidați în realizarea de obiecte sau accesorii inspirate din tradițiile culturale ale etniilor conlocuitoare din Dobrogea, stimulându-le creativitatea și oferindu-le o experiență educativă memorabilă.

Parteneri ai evenimentului sunt Asociația „Viitorul orașului tău” și Grădinița „Mugurel” din Constanța.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu