Gimnaste de la CSM Constanța, în echipa României pentru Europene!

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Două gimnaste de la CSM Constanța vor face parte din echipa României pentru Europene.

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat lotul pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini (Italia), programat în perioada 2-5 mai.

Gimnastele de la CSM Constanța vor fi în Italia pentru a lăsa o impresie cât mai bună, la ultima repetiție importantă, înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Sabrina Maneca Voinea (antrenată de mama ei, Camelia) își dorește o clasare pe podium, iar cealaltă gimnastă de la CSM Constanța, Andreea Preda este rezervă.

Anul trecut, Sabrina a câștigat medalia de bronz la sol, în cadrul Campionatului European din Turcia.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă şi Mara Ceplinschi au fost nominalizate în lotul pentru Europene pe baza criteriilor de selecţie, în urma rezultatelor de la două competiţii, desfăşurate la Timişoara şi Izvorani. Rezerve sunt Amalia Puflea şi Andreea Preda.

Nadia are încredere mare în Sabrina pentru Jocurile Olimpice!

Fosta campioană olimpică, Nadia Comăneci a declarat că şansele cele mai mari ale României de a avea o gimnastă într-o finală la Jocurile Olimpice sunt la bârnă.

Săptămâna trecută ea s-a văzut cu talentata gimnastă Sabrina Voinea de la CSM Constanța (antrenată de mama ei, Camelia) și are încredere în capacitățile acesteia de a realiza un rezultat foarte bun la Paris.

„Echipa României s-a calificat şi mă bucur că fetele vor participa la Jocurile Olimpice. Ce am observat la generaţia de azi este că ele sunt foarte competitive şi îşi doresc foarte mult un rezultat bun. Rămâne să vedem ce se va întâmpla. Potenţialul pe hârtie îl cunoaştem, acum depinde şi cum vor executa şi calificările. O să am ocazia să le văd pe fete, pe Sabrina, în zilele următoare şi sper să fie bine. Dar avem posibilitatea de finală, cu siguranţă. Eu cred că la bârnă avem şansa noastră de finală”, a explicat fosta gimnastă.

Întrebată dacă această ediţie de la Paris poate fi una de succes pentru România, Nadia Comăneci a spus: „Dacă vorbim de toate sporturile, da, cu siguranţă. Eu voi fi la Paris şi sigur voi reuşi să văd câteva discipline, dar prioritar va fi să văd gimnastica. Sperăm ca această muncă a sportivilor români va aduce lauri la Paris”.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu