CSM Constanța – O veritabilă fabrică de medalii!

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Într-o seară plină de emoție și aplauze, Sala Sporturilor “Simona Amânar” din Constanța a devenit scena pe care sportivii CSM Constanța și-au etalat rezultatele din 2023. Gala “Drumul spre succes: povestea continuă!” a fost un prilej de a celebra și a recunoaște eforturile și realizările acestor campioni.

Spectatorii au umplut sala, aplaudându-și eroii locali, de la cei mai tineri până la seniori. Gazdele evenimentului, Andreea Cârlioru și Alin Larion, au prezentat realizările sportivilor, subliniind succesele care au consolidat poziția CSM Constanța pe harta sportului național și internațional.

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a evidențiat rolul crucial al sportivilor, părinților, antrenorilor și suporterilor în succesul clubului, remarcând că 86% dintre sportivii CSM sunt constănțeni. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, și-a exprimat mândria pentru rezultatele obținute, subliniind că această gală este dedicată sportivilor, antrenorilor și performanțelor CSM Constanța.

Printre laureați s-a numărat și Elena Zaharia, jucătoarea de tenis de masă care a devenit vicecampioană mondială U19 și a câștigat medalia de bronz cu echipa României U19 la competiția mondială din Slovenia, fiind desemnată sportiva anului 2023 la CSM Constanța.

Surprizele serii au fost luptătoarele de sambo Khrystyna Bondar și Cristina Blănaru, care au primit titlul de maestre ale sportului după ce au câștigat medalii de argint și bronz la Campionatul Mondial din Armenia.

În cadrul galei, nu au fost uitați nici sportivii paralimpici. Luminița Smău și Erchin Ali au fost aplaudați și premiați pentru performanțele lor din acest an. Luminița Smău se află încă în cursa pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024.

În semn de recunoaștere a sprijinului necondiționat, premiul “Partenerul de Aur” a fost acordat CELCO, una dintre cele mai mari companii din Constanța, reprezentată pe scenă de doamna director comercial, Irina Odor.

În 2023, sportivii de la CSM Constanța au adunat un total impresionant de 553 de medalii, dintre care 193 de aur, 189 de argint și 171 de bronz. Clubul numără peste 1.000 de sportivi, 84% dintre aceștia fiind copii, juniori, cadeți și tineret, iar 86% sunt sportivi constănțeni.

La competițiile internaționale oficiale, sportivii CSM Constanța au câștigat 70 de medalii, iar la competițiile naționale au obținut 405 medalii. În plus, au adus în vitrina clubului 78 de medalii la Cupa României.

Echipele de handbal masculin și baschet feminin și masculin au avut, de asemenea, evoluții notabile, câștigând numeroase titluri și medalii.

Anul viitor, CSM Constanța își propune să aibă cât mai mulți sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. “Gala Drumul spre succes: povestea continuă”, susținută de CELCO, a fost un eveniment în care partenerii s-au alăturat sportivilor cu premii de performanță, oferite de numeroase companii locale.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu