Au fost premiate cele mai creative firme din Constanța, în cadrul unui eveniment al CCINA și OSIM

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) din Constanța a găzduit, pe 14 decembrie 2023, cea de-a XIX-a ediție a evenimentului anual “Trofeul Creativității”. Acesta a fost pus organizat cu ajutorul Centrului PATLIB Constanța și a rețelei Enterprise Europe, în parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) din București.

Ruxandra SERESCU, director General al CCINA Constanța

Evenimentul a avut ca scop recunoașterea și recompensarea eforturilor depuse de companiile și organizațiile locale în promovarea creativității, prin solicitarea și obținerea de titluri de protecție la OSIM.

Clasamentul entităților juridice din județul Constanța a fost realizat pe baza punctajului acumulat prin solicitarea și / sau obținerea de titluri de protecție la OSIM București în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2022. Printre primele zece companii s-au numărat Sterk Plast SRL, Orient Ceramic SRL, Global Records SRL, Flexi-Mod Trading SRL, Dobrogea Biscuit SRL, RO Credo SRL, Dobrogea Grup SA, Agroserv Trading SRL, Optic Partener SRL și Electronic Live SRL.

Mariana HAHUE, expert OSIM

Reprezentanții companiilor premiate au primit trofeele și diplomele din partea Danei Dragomir, Șefa Serviciului OSIM, și a Ruxandrei Serescu, Directorul General al CCINA Constanța.

Daniela DRAGOMIR, Şef serviciu OSIM

După ceremonia de decernare a premiilor, a urmat un seminar intitulat “Proprietatea industrială – element esențial în dezvoltarea afacerilor”. Acesta a abordat diverse teme, precum diferențele și asemănările dintre marca națională și cea europeană, importanța brevetării și documentarea pentru stabilirea stadiului tehnicii, precum și serviciile oferite de Rețeaua Enterprise Europe.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu