Paștele la Gura Portiței: Ce oferte sunt și cum vă puteți petrece timpul între Mare și Deltă

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
8 Min Read
Paștele la Gura Portiței: Ce oferte

Paștele la Gura Portiței: Ce oferte sunt și cum vă puteți petrece timpul între Mare și Deltă am aflat pentru dumneavoastră într-o discuție cu Gabriel Dițu, administratorul satului de vacanță Gura Portiței.

Destinația turistică Gura Portiței se va deschide pentru sezonul estival 2024 pe 29 Aprilie, pentru a primi turiștii care vor să își petreacă 1 Mai în această destinație unică. Cu o infrastructură modernă, o gamă variată de opțiuni de cazare și o poziție privilegiată în extremitatea sudică a Deltei Dunării, pe malul Mării Negre, Gura Portiței vă invită să o (re) descoperiți.

Pentru perioada de Paște, turiștii au parte de o ofertă specială, ce include posibilitatea de a participa la slujbă în satul tradițional Jurilovca (se asigură traversarea lacului cu șalupa) și un meniu special și diversificat.

În această perioadă, turiștii se pot bucura de momentul unic al învierii naturii luxuriante din Delta Dunării și de activitatea intensă a animalelor sălbatice, care își construiesc cuiburile. Ca întotdeauna, turiștii se pot bucura de vecinătatea Mării Negre, mereu fermecătoare, chiar dacă temperatura apei nu va permite îmbăierea:

Paștele la Gura Portiței: Ce oferte au pregătit gazdele

„Vom deschide sezonul turistic cu două zile înainte de 1 Mai. De Paște vom avea un meniu tradițional. Asta înseamnă şi preparate pe bază de carne de oaie sau de miel și preparate pe bază de pește și alte tipuri de carne.
În noaptea de Înviere, turiștii care doresc pot merge la biserici în localitatea Jurilovca, urmând să organizăm în acest sens grupuri pe care să le transportăm peste lac. La întoarcerea de la biserică, îi vom aștepta cu cozonac, un pahar cu vin roșu și o lumânare aprinsă, ca să sărbătorim Învierea Domnului.
Oferta ca atare o avem prezentată și pe site-ul nostru, www.guraportiței.ro.

În vacanța de 1 Mai și de Paște ceea ce putem oferi turiștilor noștri este un sejur în care să poată să se bucure de natură, de aerul curat de la Gura Portiței, de plaja sălbatică, de liniște, odihnă, de excursii în Delta Dunării. Mai ales că toată vegetația este într-o continuă dezvoltare, iar fauna, într-o frumoasă agitație, pentru a-și construi zonele de cuibărit.
Cei care vor dori să plece într-o excursie în Deltă, vor putea vedea păsările care își făuresc cuiburile, nuferii, pescarii care își pregătesc uneltele de pescuit pentru a putea prinde pește și, în general, natura în toată splendoarea ei”, ne-a declarat Gabriel Dițu.

Gura Portiței va rămâne deschisă și după minivacanță

Satul de vacanță va rămâne deschis și după această minivacanță. Turiștii se vor putea bucura de plaja sălbatică, de liniște, odihnă, excursii în Deltă.

„Vom menține deschis și după această minivacanță, având în vedere că avem grupuri contractate, mai ales în perioadele de weekend, care doresc să petreacă sejururi la Gura Portiței. Și astfel, trebuie să facem tot ceea ce e necesar ca să le oferim clienților noștri o vacanță cât mai liniștită și plăcută.
Având în vedere că în luna mai natura revine la viață, cred că turiștii se vor putea bucura de o explozie a vegetației din Delta Dunării. Și dacă va fi și vreme bună, va fi o perioadă minunată pentru a petrece câteva zile pe malul mării, chiar dacă apa nu va fi prea caldă”, a mai spus Dițu.

Noi spații de cazare. Facilitățile pentru camping au fost modernizate

O noutate importantă este modernizarea zonei de sud a satului de vacanță, cu noi spații de cazare, acces modernizat la utilitățile pentru camping și infrastructură îmbunătățită. Toate acestea vor transforma Gura Portiței într-un resort care combină aspectul deltaic cu tradițiile și gastronomia locală.

„În acest an, turiștii care vor sosi la Gura Portiței vor observa o schimbare majoră în zona de sud a satului de vacanță. Acolo am construit spații de cazare noi, au fost modernizate capital zonele de acces la utilități pentru turiștii care se aflau în camping-ul de la sud, astfel încât aceștia să poată să beneficieze de condiții foarte bune în ceea ce privește dușul, colectarea deșeurilor, încărcarea telefoanelor.

Noi ofeream aceste lucruri și până în prezent, dar infrastructura avea nevoie de reparații. Toate aceste lucruri vor face din Gura Portiței, în viitorul apropiat, un resort care va îmbina aspectul deltaic cu tradițiile și gastronomia specifică localității Jurilovca”, a adăugat administratorul locației.

Paștele la Gura Portiței: Ce oferte sunt? Tarife menținute la nivel accesibil

Tarifele au fost menținute la un nivel accesibil, cu o creștere de maximum 10-12% față de anul precedent:
„În ceea ce privește tarifele pe care le practicăm, am încercat să menținem cât mai jos nivelul, în contextul în care, după cum toată lumea simte, inflația a afectat puterea de cumpărare a noastră, a tuturor.
Astfel că, anul acesta, turiștii care vor sosi la Gura Portiței se vor caza în camere complet renovate, într-o zonă de tarife care nu cresc cu mai mult de 10-12% față de anul trecut”, a spus reprezentantul satului de vacanță.

Tot vara aceasta vor fi finalizate și alte camere noi, cu un confort de patru stele și un peisaj superb. Investițiile continuă și în infrastructura de transport turiști, cu parcare asfaltată la Jurilovca, bărci noi și planuri de îmbunătățire a transportului de la Jurilovca la Gura Portiței.

Gura Portiței și Jurilovca vor deveni în curând destinații turistice de importanță majoră

„Vom avea, sperăm până în toiul sezonului estival, și alte camere noi pe care să le punem în funcțiune, cu un confort de patru stele, cu un peisaj superb, spre mare sau spre lac.
În plan mai avem să îmbunătățim în continuare infrastructura de transport turiști. Parcarea de la Jurilovca a fost asfaltată, pentru o mai bună circulație a mașinilor. Avem bărci noi pentru transportul turiștilor și urmează să investim în continuare și în zona aceasta, astfel încât, încă de la sosirea în Jurilovca și până la sosirea la Gura Portiței, să se observe o îmbunătățire a condițiilor, în general”, afirmă Dițu.

Gabriel Dițu consideră că Gura Portiței și Jurilovca vor deveni destinații turistice de importanță majoră în viitorul apropiat, datorită îmbunătățirilor semnificative aduse infrastructurii turistice din zonă, incluzând noul port din Jurilovca:

„Dacă mai luăm în calcul și faptul că Jurilovca, în ansamblul ei, si-a îmbunătățit foarte mult infrastructura din punct de vedere turistic, mai ales prin construirea noului port de dimensiuni considerabile, cu dotări la nivelul oricărui port turistic din Europa, cred că Gura Portiței alături de Jurilovca, vor deveni destinații turistice de importanță majoră în viitorul apropiat.”

Vezi și: Deliciile Pescărești Gura Portiței Jurilovca, on-line

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu