Turiștii vor putea ajunge mai repede pe litoral și în Deltă. Cât va costa un bilet de avion până la Constanța

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
6 Min Read

Compania aeriană AirConnect anunţă lansarea de zboruri interne pe ruta Constanța, în sezonul estival. Zborurile vor avea ca destinații Suceava, Timișoara, Cluj și Oradea.

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța și compania aeriană AirConnect au organizat o conferință de presă pentru a anunța lansarea zborurilor interne operate de AirConnect în sezonul estival 2023.

Cât va costa un bilet

Zborurile vor avea ca destinații Suceava, Timișoara, Cluj și Oradea, iar biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe site-ul companiei, la prețuri începând de la 320.86 lei / 65.46 € (preț pe segment, taxe incluse, locuri limitate).

Cine a participat la eveniment

Evenimentul a fost deschis de Ruxandra Serescu, Director General CCINA Constanța, împreună cu Bogdan Ionuț Artagea, Director General A.I.M.K.C. și Tudor Constantinescu, Director General AirConnect. În cadrul evenimentului, și-au exprimat opiniile și Mihai Lupu – Președintele Consiliului Județean Constanța, Vergil Chițac – Primar al Municipiului Constanța și Elena Tănase – Director al Cancelariei Prefectului Constanței.

Pe lângă anunțul privind lansarea zborurilor interne, gazdele evenimentului au discutat și alte subiecte legate de oportunitățile de dezvoltare a județului, prin introducerea de zboruri care să deservească o arie mai largă de interes, beneficiind de sprijinul tour-operatorilor locali.

Dacă nu se poate cu mașina, încercăm cu avionul

Mihai Daraban, Președinte CCINA Constanța, a declarat că această inițiativă este extrem de binevenită pentru că lipsește infrastructura terestră care să lege cele mai mari orașe din România. Astfel, turiștii din România vor putea ajunge pe litoral într-un timp considerabil mai mic decât în mod obișnuit, iar cei din statele vecine vor avea posibilitatea de a-și petrece un sejur la una dintre stațiunile de la Marea Neagră fără să mai fie nevoiți să petreacă zeci de ore pe drum. Noile rute aeriene dezvoltate de AirConnect vor contribui semnificativ și la dezvoltarea segmentului HORECA din orașele vizate.
În lipsa unei infrastructuri terestre, care să lege cele mai mari orașe din România, inițiativa AirConnect, de a deschide rute aeriene către Nordul și Vestul tării, este una extrem de binevenită. Și aici mă refer atât la turiștii din România, care pot ajunge pe litoralul nostru într-un timp considerabil mai mic decât în mod obișnuit, cât și la cei din statele vecine care au astfel posibilitatea de a-și petrece un sejur la una dintre stațiunile de la Marea Neagră fără să mai fie nevoiți să petreacă zeci de ore pe drum. În final, noile rute aeriene dezvoltate de AirConnect vor contribui semnificativ și la dezvoltarea segmentului HORECA din orașele vizate, ținându-se cont și de faptul că foarte mulți constănțeni, de exemplu, doresc să-și petreacă concediul în alte zone din România, care, până acum, erau mult mai greu accesibile. CCINA Constanța salută inițiativa AirConnect și își exprimă speranța că veniturile astfel obținute vor determina compania să ia în calcul operarea acestor rute aeriene pe tot parcursul anului”, a transmis Mihai Daraban.

Sunt așteptați și alți tour operatori aerieni

Bogdan Ionuț Artagea, Director General Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, a menționat că, prin această inițiativă, Aeroportul și AirConnect sunt împreună în eforturile lor de a atrage operatori aerieni pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în vederea deschiderii unor noi rute și dezvoltării traficului aerian în zonă. El a mai adăugat că parteneriatul cu AirConnect este unul important pentru dezvoltarea viitoare a Aeroportului și că împreună vor lucra pentru a aduce mai multe opțiuni de zbor pentru pasageri.
În urma eforturilor noastre continue pentru atragerea de operatori aerieni pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în vederea deschiderii de rute care să satisfacă cât mai multe din necesitățile pasagerilor, astăzi comunicăm o veste bună: redeschiderea celor 4 rute. Zborurile programate a fi operate în sezonul de vară 2023 de către noul operator AirConnect sunt așteptate de pasageri și vin să ofere acestora posibilitatea de a călători rapid la costuri reduse. Cu sprijinul CCINA Constanța vom continua, împreună cu AirConnect, definitivarea proiectelor pe care le avem în vederea dezvoltării acestui segment de piață”, a declarat directorul Bogdan Ionuț Artagea.

O conexiune între aeroporturile mai puțin folosite

Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect, a subliniat că obiectivul companiei este să conecteze aeroporturile regionale mai puțin folosite cu hub-uri importante, pentru a contribui la dezvoltarea semnificativă a regiunilor. În acest sens, lansarea zborurilor estivale între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava și Timișoara a fost un pas natural, oferind turiștilor o opțiune rapidă, confortabilă și sigură pentru a ajunge pe litoralul românesc.
„Viziunea companiei aeriene AirConnect este de a deservi piața regională conectând aeroporturile mai puțin frecventate cu hub-urile importante, contribuind la dezvoltarea semnificativă a regiunilor. În acest context, introducerea zborurilor estivale între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara a fost un pas firesc, oferind turiștilor o opțiune de transport rapidă, confortabilă și în siguranță pe litoralul românesc.
Ne bucurăm de suportul pe care îl avem din partea CCINA Constanța și a Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța pentru ca aceste rute să aibă succes
”, a transmis directorul AirConnect.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu