Turiştii se îndreaptă spre Delta Dunării, de Rusalii | VIDEO

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read
delta dunarii1
Din ce în ce mai mulți români intenționează să petreacă minivacanța de Rusalii în Delta Dunării, lucru dovedit de numărul mare de rezervări făcute pentru această perioadă la pensiunile și hotelurile din Rezervația Biosferei. Constatăm că, după un debut timid, rezervările pe anul 2022 au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acest lucru îi face pe reprezentanţii Asociației Delta Dunării să estimeze că se va reveni la nivelul lui 2019. Estimarea se bazează pe datele obținute de la membrii și partenerii din Sulina, Crișan, Sf. Gheorghe, Murighiol, Chilia Veche, Gura Portiței, Sarichioi, Jurilovca, Lunca. Toate unitățile de cazare din Deltă vor fi deschise în minivacanța de Rusalii. Conform estimărilor, unele vor atinge un grad de ocupare în minivacanță de 100%.

“Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă pe măsură ce ne apropiem de această perioadă. Cei mai mulți turiști au ales pachetele de trei nopți de cazare.

Preferința clară este pentru relaxare în Delta Dunării, pescuit, vizitare lentă a destinației pe trasee de caiac-canoe, cicloturism. În top sunt și plajele sălbatice de la Sulina, Sf, Gheorghe și Gura Portiței. Acestea oferă împlinirea unui vis de vacanță, inedit, evitând aglomerația din alte destinații, în special pentru familiile cu copii.

Este important pentru cei care vin în Deltă, să se informeze cu privire la regulile de vizitare, tarife de acces.

Care sunt ofertele pentru această perioadă

Minivacanța de Rusalii reprezintă o continuare firească a sezonului turistic în Deltă, întrucât mulți români obișnuiesc să-și ia concediu abia după ce copiii intră în vacanța școlară.

Iar pe baza estimărilor pe care le avem pentru Rusalii, putem spune că Delta va fi și anul acesta destinația ideală preferată de români. De altfel, este o situație care s-a accentuat în timpul pandemiei și care se permanentizează”, afirmă Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

Mulți dintre cei care au făcut deja rezervare pentru minivacanța de Rusalii au fost stimulați de ofertele speciale, un pachet de trei nopți/persoană fiind între 900 lei, cu mic dejun inclus și 1700 lei, pensiune completă, transfer naval, excursii, iar persoanele care optează pentru cină festivă, spa, muzică live la un hotel de 5 stele, trebuie să achite 395 euo pentru un sejur de 3 nopți.

Sursa foto și video: AMTDD

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu