Cu barca printre PALATELE de PIATRĂ ale Dunării, la Hârşova

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read
canaralele de la Hârșova

Dacă ajungi ca turist în Dobrogea, trebuie neapărat să dai o fugă până la Hârşova. Dacă ești dobrogean și nu ai făcut asta până acum, cu atât mai mult.

După ce vizitezi oraşul, merită să închiriezi o barcă sau un caiac și să dai o tură pe Dunăre.

Nu ai să găsești nicăieri pe traseul Dunării (cu excepția Cazanelor) asemenea structuri de piatră scufundate în apele fluviului. Vechi de milioane de ani, au fost cioplite de natură în forme felurite, surprinzătoare. Moșul și Baba, Piatra cu capac, Canaralele din port, Cetatea Carsium, Celea Mică, Valea lui Ene, La porumbei, sunt locuri minunate, fiecare cu povestea lui, povești pe care localnicii vi le vor spune cu încântare.

Hârșova este un oraş pitoresc, cu o vechime impresionantă, peste 7000 de ani, situat în Nord-Vestul județului Constanța. La Hâșova se poate ajunge de pe litoral cam într-o oră, pe DN 2 A.

Mai multe informații despre oraș, despre dezvoltarea lui, facilitățile turistice prezente și viitoare, puteți afla de pe siteul primăriei.

Noi am fost într-o plimbare cu o barcă cu motor (data viitoare o să încercăm un caiac), pe toată distanța dintre Hârșova și Ghindărești, pornind din aval de port. Puteți vedea în filmul de mai jos plimbarea noastră printre palatele de piatră ale Dunării de la Hârșova.

O plimbare minunată cu barca pe la Canaralele de la Hârșova
Distribuie acest articol
Lasă un comentariu