Tabără de dramaturgie pentru adolescenți – în cadrul SEAS 2023

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Teatrul de Stat Constanța a inclus în Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2023 o tabără de dramaturgie contemporană dedicată adolescenților.

Intitulată CEVA DE.PLASAT, tabăra se desfășoară între 18 și 20 august și este organizată, în parteneriat, de Centrul de arte performative pentru adolescenți CEVA din Târgu Neamț și Teatrul de Stat Constanța

30 de adolescenți între 14 – 19 ani, din Constanța și Târgu Neamț participă la un atelier de scriere dramatică alcătuit din trei sesiuni de câte patru ore, pe durata celor trei zile. Cele trei sesiuni au loc în aer liber, în Parcul Arheologic din centrul Constanței, într-un perimetru delimitat. Coordonatorii atelierelor sunt dramaturgul Daniel Chirilă, regizoarea Irina Slate și doi adolescenți membri ai Centrului de Arte Performative Tg. Neamț.

Proiectul are ca scop familiarizarea publicului tânăr cu dramaturgia contemporană, printr-o serie de activități ce promovează și stimulează scrierea dramatică și dezbaterea culturală între public și viitorii artiști.

Cealaltă componentă a taberei este reprezentată de spectacolele de teatru create de adolescenți: „Mâine nu ne mai sperie (așa tare)” – în 18 august, „Micimari istorii rescrise de ceva” – spectacol-lectură performativă, în 19 august și „de aici. OPEN MIC observații scrise” – instalație performativă participativă, în 20 august, trei reprezentații destinate participanților la tabără și publicului larg, spectacole ce au la bază dramaturgie contemporană scrisă de adolescenți și vor fi urmate de discuții libere între public și tinerii artiști implicați.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu