Promenada Inimilor 2023 – Pasul către un stil de viață sănătos

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Într-o lume în care stresul, sedentarismul și ritmul alert al vieții moderne pun presiune asupra sănătății noastre, este esențial să nu uităm de binefacerile unui stil de viață activ și echilibrat. În acest context, Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul „Promenada Inimilor 2023” cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, de la ora 14:00, toți constănțenii sunt invitați să se alăture unei plimbări în grup care își propune să încurajeze un stil de viață sănătos și activ. Evenimentul va avea loc în Piața Ovidiu, aripa dreaptă a muzeului de arheologie, și va include un traseu de aproximativ 2 km, care va trece prin locuri emblematice ale Constanței, precum Piața Ovidiu, Cazino, Portul Turistic Tomis și înapoi în Piața Ovidiu.

Programul „Promenada Inimilor” este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil, menit să încurajeze activitatea fizică ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare. Este binecunoscut faptul că mișcarea regulată, timp de cel puțin 30 de minute pe zi, este esențială pentru menținerea sănătății inimii și prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

Statisticile arată că în România, la fiecare 30 de minute, o persoană suferă un infarct miocardic, iar una din trei persoane se confruntă cu hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, toate aceste afecțiuni pot fi prevenite sau amânate prin adoptarea unui stil de viață sănătos, în care mișcarea zilnică joacă un rol crucial.

Dan Gaiță, profesor de cardiologie și membru Rotary, spune: „La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”

„Promenada Inimilor” este un program inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat cu succes în peste 10 țări europene. În România, programul a fost lansat în 2013 și a câștigat popularitate în rândul populației, atrăgând mii de participanți în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

În calitate de președinte al Clubului Rotary Cetatea Tomis Constanța, Ionuț Paris încurajează comunitatea locală să se alăture acestei inițiative benefice pentru sănătatea inimii și pentru o viață mai sănătoasă în ansamblu.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu