Premieră în județul Tulcea: Una dintre cele mai iubite voci din Balcani vine pe 2 septembrie la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca!

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Fără îndoială, nimeni nu a plecat nemulțumit de la ultima ediție a Borșului Pescăresc de la Jurilovca. Cu siguranță, toată lumea a avut parte de momente memorabile. Dar acum, în acest an, pregătiți-vă să trăiți o experiență cu totul și cu totul specială. Distracția și muzica de calitate vor atinge cote maxime! Și asta pentru că unul dintre cei mai mari artiști din Europa, Goran Bregovic, va aduce magia muzicii balcanice și a tradițiilor etnice în județul Tulcea pe 2 septembrie, în cadrul prestigiosului Festival al Borșului Lipovenesc de Jurilovca.

Goran Bregovic, o voce iconică din Balcani și un renumit compozitor, va susține un concert extraordinar alături de trupa sa, Wedding and Funeral Band, la Noul Port Turistic din Jurilovca, începând cu ora 21.00. Cu o durată de 90 de minute, acest eveniment va fi o premieră în județul Tulcea, care nu a mai găzduit până acum o reprezentație a unui artist de asemenea calibru.

Pentru locuitorii și iubitorii de muzică din regiune, este o ocazie unică de a se bucura de talentul incontestabil al lui Goran Bregovic, care prin muzica sa transpune în acorduri frumusețea și diversitatea culturilor și tradițiilor balcanice. Acest concert va fi cu siguranță un eveniment memorabil și o experiență muzicală inegalabilă.

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a subliniat importanța artistului și a muzicii sale pentru această regiune multiculturală precum Dobrogea. El a exprimat convingerea că Jurilovca este locul potrivit pentru un astfel de concert, dat fiind caracterul său deschis, care sărbătorește diversitatea etnică și culturală: „Goran Bregovic reprezintă perfect, prin muzica sa, amestecul de etnii și tradiții care definește atât de bine Balcanii și care e atât de prezent în Dobrogea. Nu cred că există un loc mai bun pentru un concert al acestui mare artist decât la Jurilovca, în inima celui mai amestecat și tolerant județ al României”.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a cunoscut o evoluție remarcabilă, devenind cel mai mare festival în aer liber din Dobrogea de Nord, după ce a pornit ca o serbare tradițională în 2008. Anul trecut evenimentul a atras aproape 100.000 de participanți din toate colțurile țării.

Concertul lui Goran Bregovic face parte din turneul internațional „Tri Pisma Iz Sarajeva” (Trei scrisori din Sarajevo), care a fost întrerupt de pandemie în 2020, dar a revenit în forță anul trecut. Spectacolul aduce în prim-plan povestea destrămării unei țări multi-etnice și prezintă compoziții noi, dar și celebre piese ale artistului, precum indragita melodie „Ederlezi” și ritmata „Kalasnikov”.

Pentru mulți dintre locuitorii din zonă, Goran Bregovic și muzica sa au fost o parte importantă din viața lor, fiind coloana sonoră a bucuriilor, a petrecerilor și a împlinirii visurilor. Astfel, evenimentul din 2 septembrie este văzut ca un vis devenit realitate pentru a se bucura și a cânta alături de idolul lor într-un cadru deosebit, în portul pitoresc din Jurilovca.
„Am crescut pe muzica lui, am dansat la petreceri, i-am învățat melodiile, iar pe 2 septembrie le vom cânta cu toții, în portul din Jurilovca, alături de însuși Goran Bregovic! Așa arată un vis devenit realitate” a declarat edilul Eugen Ion.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca, cu invitatul special Goran Bregovic, promite să fie o experiență de neuitat pentru toți participanții, oferind o incursiune în universul muzical balcanic și o sărbătoare a diversității culturale. Îndrăgostiții de muzică și cei dornici să trăiască o atmosferă unică sunt invitați să participe la acest eveniment care va rămâne cu siguranță în sufletele lor mult timp după ce sunetele muzicii se vor stinge.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu