„Mud“ – expoziție de fotografie-portret, la Muzeul de Artă Constanţa

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read
Foto/Fb Alin Panaite

Miercuri, 15 noiembrie 2023, începând cu ora 16:30, la Muzeul de Artă Constanța are loc vernisajul expoziției de fotografie-portret „Mud”.
Expoziția ce poartă semnătura fotografului Alin Panaite, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate Zilei Dobrogei şi invită publicul să pătrundă dincolo de aparențele zâmbetelor false afișate în fiecare zi, ale ipocriziei și ale bunătății mimate.
Nămolul, atât de cunoscut nouă datorită proprietăților benefice, este folosit ca o metaforă pentru tot răul ce iese la suprafață în anumite momente și în proporții diferite, din fiecare dintre noi.
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 15 noiembrie, ora 16:30, în cadrul unui moment sincretic inedit. Evenimentul va debuta cu un recital de pian susținut de artistul Paul Florescu și va continua cu un moment de dans contemporan, muzică și poezie: „Reflections“ – un concept coregrafic de Stela Cocârlea, artist – Marius Marin, împreună cu studenții Facultății de Arte: Maria Blumetti, Leticia Albu, Ioana Ștefania Trofin, Tudor Cioboteanu, Călin Bațagoi Valentin.

„Suntem cu toții ființe efemere, create din visuri și noroi. Expoziţia de fotografie «Mud» prezintă o serie de portrete alb-negru, pline de trăiri, o introspecție în sinele fiecăruia. Dacă privim sincer în noi, descoperim nu doar că perfecțiunea pe care o afișăm este o farsă, dar uneori suntem capabili de o răutate gratuită, de multe ori ascunsă în spatele unor idei sau visuri pe care noi le considerăm bune. Alții consideră că e cool să fii rău, să arunci cu noroi în toate direcțiile, mai ales când te simți invincibil din spatele tastaturii. Și atunci toată frumusețea fizică, de care avem mare grijă și pe care încercăm să o estetizăm, pălește sub stratul de noroi care iese la suprafață cu fiecare cuvânt spus cu ură“, a declarat Alin Panaite, autorul lucrărilor expuse, profesor la Școala de Fotografie Avatar Studio.
Cele 20 de portrete ce alcătuiesc expoziţia „Mud“ pot fi vizionate în perioada 14 -noiembrie – 15 decembrie 2023, la parterul Muzeului de Artă Constanța, sala Nicolae Grigorescu, de miercuri până duminică, între orele 09:00 -17:00.

Despre autor

Absolvent în 2004 al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Ovidius, fotograf cu peste 17 ani experienţă, lector al şcolii de fotografie AVATAR din Constanţa, (înfiinţată în 2013, cu peste 400 de absolvenţi, mulţi dintre ei ajunşi fotografi cunoscuţi), realizator al emisiunii TV despre fotografie Photo Mania (2015-2019 – emisune pe Neptun TV, 2019 – prezent – emisiune online pe canalul de Youtube), fondator al Asociaţiei Photo Club Avatar.
După zeci de expoziţii organizate pentru cursanţii şcolii de fotografie, multe din ele cu vânzare în scop caritabil, „Mud” este a doua expoziţie personală, continuarea ideii din prima expoziție – „Fără Filtru”, din 2021, expusă tot în cadrul Muzeului de Artă Constanța.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu