Liliana Marinescu, la protestul fermierilor din Tulcea: Românii nu vor mai apuca să mănânce produse românești!

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Mai mulți fermieri dobrogeni din județul Tulcea au protestat astăzi împotriva guvernului, în semn de solidaritate cu colegii lor care protestează de două zile la București. Peste 100 de tractoare și camioane au pornit în marș de la intersecția Două Cantoane (comuna Baia) până la granița dintre județele Tulcea și Constanța.

Protestatarii au o listă de revendicări, printre care plafonarea prețurilor RCA, evitarea unor duble taxări, măsuri de fluidizare a traficului prin vămi și posibilitatea recuperării unui procent din acciza la combustibil pentru firmele de transport.

Ce se va întâmpla dacă fermierii români nu vor fi sprijiniți

Liliana Marinescu, vicepreședinte pentru Agricultură al Organizației Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din Romania a explicat pentru Dobrogea Explore care sunt motivele acestui protest și a lansat un avertisment dur: dacă fermierii nu vor fi susținuți, vor da faliment și nu vom mai mânca produse românești.

„La protestul spontan de astăzi, am participat fermieri și transportatori din peste 10 comune din județul Tulcea. Am fost peste 100 de persoane și am adus tractoare și camioane.

Oamenii au ieșit la protest din solidaritate cu colegii noștri care sunt la București și care îngheață de câteva zile, fără ca nimeni să îi bage în seamă. Anunțăm pe această cale că, dacă nu se vor lua măsuri într-un timp cât mai scurt, vom merge mai departe cu protestele, cu acțiuni mult mai dure, astfel încât să fim luați în seamă.

Am obosit să tragem semnale de alarmă de peste un an de zile, să anunțăm că suntem în pragul falimentului, că toate măsurile care se iau sunt împotriva noastră și nu în ajutorul nostru.

Vom merge mai departe și nu vom renunța la ideea și la gândul că românii nu vor mai apuca să mănânce produse românești, că fermierii români nu vor mai putea să facă agricultură în țara lor și că, încet-încet, cei care ne conduc vor să ne îngroape”, a spus Liliana Marinescu.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu