Hârșova – Parc fotovoltaic pentru consumul public

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Hârșova – Parc fotovoltaic pentru consumul public, este modalitatea prin care autoritățile locale fac o reducere considerabilă a cheltuielilor și protejează mediului.

În ciuda scepticismului unora (după cum spune chiar primarul Viorel Ionescu) și a dificultăților inerente ale unui astfel de proiect, Primăria Hârșova a finalizat un proiect esențial pentru oraș.

Parcul fotovoltaic este o realizare ce marchează un pas important către un viitor energetic sustenabil. Investiția masivă în această infrastructură nu numai că consolidează resursele de energie regenerabilă ale orașului, ci îl și plasează în avangarda municipiilor preocupate de mediu.

Hârșova – Parc fotovoltaic pentru consumul public

Conform declarațiilor primarului, acest proiect are potențialul de a recupera până la 70% din energia electrică necesară pentru iluminatul public și pentru funcționarea instituțiilor locale. Acest lucru nu numai că reduce dependența de sursele tradiționale de energie, dar contribuie și la protejarea mediului.

fotografie cu rol ilustrativ

Pe lângă parcul fotovoltaic, Hârșova se pregătește să întâmpine cererea în creștere a mașinilor electrice prin instalarea unor noi stații de încărcare. Această inițiativă nu este doar o reacție la trendul global de adoptare a vehiculelor ecologice, ci și un semn al angajamentului orașului în promovarea unei infrastructuri moderne și sustenabile.

Cu o stație funcțională deja amplasată în portul orașului, accesibilă utilizatorilor cu un cont de client ELmotion, orașul se pregătește să adauge încă patru stații, distribuite strategic în diverse zone. Această extindere va facilita și mai mult utilizarea mașinilor electrice și va susține mobilitatea verde în Hârșova.

În plus față de aceste proiecte, Primăria are în plan și alte inițiative legate de energia și care sunt menite să îmbunătățească viața comunității. Proiectele de reabilitare și creștere a eficienței energetice pentru instituții cheie precum Grădinița cu Program Prelungit „Tic-Pitic”, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” și sediul propriu vor consolida infrastructura educațională și administrativă a orașului.

Eforturile susținute ale Primăriei Hârșova pentru adoptarea energiei verzi și modernizarea infrastructurii sunt pasi importanți către un oraș mai ecologic și mai rezilient. Aceste inițiative nu numai că aduc beneficii imediate, dar asigură și un viitor mai durabil și mai prosper pentru locuitorii și turiștii orașului.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu