Expoziția de sculptură MONOCHROME semnată de Vladlen Babcinețchi poate fi văzută la Muzeul de Artă Constanța

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
1 Min Read

În preajma Sărbătorilor de iarnă, Muzeul de Artă Constanța prezintă MONOCHROME, expoziția de sculptură semnată de artistul ieșean Vladlen BABCINEȚCHI, ce va fi deschisă publicului până pe 7 ianuarie 2023.

Inaugurarea va avea loc joi, 7 decembrie, ora 17.00, în prezența criticului de artă, dr. Maria BILAȘEVSCHI, președinte al UAPR Filiala Iași și a managerul muzeului, Lelia RUS-PÎRVAN.

,,Nu adesea asistăm la contopirea a două realități, sume ale mitologiilor personale, ce aduc, prin simplitatea redării un univers unitar și complex, ce sondează spațiile memoriei și ale spiritului pe verticală, orizontală și în profunzime. Formele lui Vladlen Babcinețchi, în atemporalitatea hieratică a suprinderii, pătrund în spațiul brut al existenței, modelându-l. Fiecare lucrare umple spațiul antropomorfic înscriind nu doar în prezent, ci într-un model de existență prealabil lumii cosmice în care se mișcă trupul nostru. Îmbinările a două metafore care, departe de a fi antagonice, sunt purtătoare de valoare, sens și mesaje de sine stătătoare, constituie primul punct de sacralizare a conținutului arhetipal al formei, conținut ce vine dinspre interior către suprafață ca o sumă de monade”, a declarat Maria Bilașevschi.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu