CSM-Constanța obține prima Cupă a României din istoria clubului

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read
CSM-Constanța obține prima Cupă a României

CSM-Constanța obține prima Cupă a României din istoria clubului, într-un moment istoric pentru baschetul constănțean! Echipa feminină a CSM Constanța a obținut o victorie meritată în finala Cupei României, învingând CSM Târgoviște cu scorul de 94-83.

Meciul a fost echilibrat în prima repriză, iar fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu au demonstrat o maturitate tactică deosebită și au reușit să își impună jocul. Gabriela Mărginean (22 de puncte) și Britney Jones (20 de puncte) au fost principalele marcatoare ale echipei, dar toate jucătoarele au avut contribuții importante la victorie.

Vom vedea MVP-ul Cupei României pentru prima dată, la Constanța, în acest weekend

MVP-ul finalei a fost desemnată Britney Jones, Dragana Živković a primit premiul pentru cel mai bun apărător, iar Annemarie Gödri-Părău a fost desemnată cea mai bună pasatoare a turneului. Alături de ele au fost cea mai bună recuperatoare a turneului, Anamaria Vîrjoghe (CSM Târgoviște) și cea mai bună marcatoare a turneului Juliunn Redmond (CSM Târgoviște).

Acest succes istoric este un prim pas important spre un obiectiv ambițios: titlul de campioană a României, transmit reprezentanții clubului sportiv.

Play-Off-ul Ligii Naționale Getica ’95 va începe pe 16 martie, iar CSM Constanța va înfrunta CSM Târgu Mureș la Sala Sporturilor.

CSM-Constanța obține prima Cupă a României din istoria clubului

„Echipa noastră triumfă pentru prima dată în această competiție și confirmă parcursul aproape perfect din sezonul regulat al Ligii Naționale. Meciul din Sepsi Arena a stat sub semnul echilibrului în prima repriză, dar fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu s-au aflat în permanență la conducere și au știut când să apese pedala de accelerație pentru a face diferența. În sfertul al treilea, avantajul echipei noastre a crescut la 18 puncte, iar jocul a curs către o victorie fără emoții.

Gabriela Mărginean 22 puncte (2 recuperări, 1 pasă decisivă), 4/6 aruncări de 3 puncte, și noua achiziție Britney Jones 20p (2 recuperări, 7 pase decisive) au fost în prim-plan, dar evoluții solide au avut și Higgins 14p (5, 0), Živković 14p (3, 3), Koizar 10p (3, 0) și Irimia 10p (1, 1). Au pus umărul la victorie și Gödri-Părău 2p (0, 😎, Ghizilă 2p (2, 3), Podar (1, 0), Bianca Fota (2, 0), Vaida (1, 0) și Croitoru.

Felicitări, jucătoarelor și staff-ului, clubului, tuturor celor care ne-au susținut, din tribune sau din fața ecranelor! Un succes istoric pentru baschetul constănțean, urmat, sperăm noi, de un titlu de campioană! Din 16 Martie începe cursa pentru cel mai important trofeu al sezonului, în Play-Off-ul Ligii Naționale Getica ’95, contra lui CSM Târgu Mureș, la Sala Sporturilor. Haideți să umplem tribunele! Hai, Constanța”, au transmis reprezentanții CSM Constanța.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu