Bijuterii arhitecturale și povești uitate: Tur ghidat prin casele celebre care au modelat istoria orașului Constanța

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Într-o inițiativă de a promova istoria și patrimoniul arhitectural al Constanței, Consiliul Județean Constanța și Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” pregătesc un eveniment cultural deosebit: Turul Cultural al Caselor celebre din Constanța veche. Această inițiativă aduce în prim-plan importanța conservării și valorificării clădirilor istorice, oferind publicului oportunitatea de a descoperi trecutul bogat al orașului.

Evenimentul este organizat în colaborare cu profesorul doctor Răzvan Raul Ivan, un cunoscut ghid în turism, pasionat de istoria Constanței și de patrimoniul său arhitectural. Turul ghidat propune o incursiune într-o lume fascinantă, în care clădirile vechi din Constanța veche devin mărturii ale unor epoci îndepărtate și personalități care au contribuit la dezvoltarea orașului.

O incursiune în istoria fascinantă a Constanței veche

În cadrul turului ghidat, participanții vor avea ocazia să afle poveștile fascinante ale acestor clădiri și ale personalităților care le-au locuit. Fiecare construcție ascunde detalii arhitecturale impresionante și informații despre perioada în care a fost construită, aducând astfel în prim-plan evoluția arhitecturii și influențele culturale din diverse epoci.

Turul Cultural al Caselor celebre din Constanța veche se adresează nu doar constănțenilor, ci și tuturor celor interesați de istoria și patrimoniul cultural al orașului. Participarea la eveniment este gratuită, oferind astfel oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să se bucure de această experiență culturală inedită.

Redăm mai jos comunicatul integral al organizatorilor:

„Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural-educativ Tur Cultural „Case celebre din Constanța veche”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).
Astfel, constănțenii sunt așteptați marți, 18 iulie 2023, la ora 18.00, punct de întâlnire: zona Lupoaică, să pornească într-un nou tur cultural ghidat, ce are ca scop promovarea istoriei clădirilor vechi, bijuterii ce îmbogățesc imaginea arhitecturală și urbanistică a Constanței, precum și povestea proprietarilor, personalități de origini diferite și, totodată, oameni ce au jucat un rol important în evoluția orașului Constanța.

Descoperă farmecul arhitectural al Constanței într-un tur ghidat captivant

Turul ghidat are următorul traseu: Palatul Regal – Casa Grigorescu – Casa Alleon -Piața Ovidiu – Casa Hrisicos – Casa Damadian – Casa cu Lei – Casa Manicatide – Casa Pâslă – Casa Titus Cănănău – Casa Kogălniceanu – Casa Pilescu. Pe lângă informațiile istorice, pasiunea pentru istoria Constanței a făcut ca fiecare plimbare „la pas” în Zona Peninsulară alături de Răzvan Raul Ivan să fie un succes.
Participarea este gratuită. Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor. Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a Centrului Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” sau pe site-ul www.centruljeanconstantin.ro.
Vă așteptăm”!

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu