VIDEO Cum se prepară cele mai bune MIDII, ca la JURILOVCA. Rețeta Kotiga

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Cu o zi înainte de 1 Mai ne-am întâlnit în portul Jurilovca cu cei de la KOTIGA. Ei îi îmbiau pe turiști cu midii și pește pe plită, ciorbă de pește și gozleme (niște delicioase lipii de influență orientală, umplute cu brânză).

De această dată am filmat o rețetă de midii din Marea Neagră, puse să înoate într-un sos de roșii cu ulei de măsline, praz și usturoi și sulemenite cu busuioc, sos de soia și piper. Este o rețetă simplă dar delicioasă, pe care oricine o poate prepara acasă.

O afacere de familie, din Delta continentală

Kotiga este o afacere de familie care a început cu un mic trailer de transportat cai, transformat într-o bucătărie mobilă. Acesta se deplasează la diverse evenimente, în special în zona Mării Negre și a Deltei Dunării. De altfel, inițiatorii acestei afaceri pitorești se trag din comuna Jurilovca, pe malul lagunei Razelm-Sinoe.

Rețetele celor de la Kotiga sunt inspirate din Delta Dunării dar și din zona balcanică, cu influențe orientale. Am putea spune că acestea sunt o reflectare inspirată a mixului de populații și etnii care s-au intersectat de-a lungul istoriei, în Dobrogea.

Prețurile de la Kotiga sunt unele decente. Vă lăsăm mai jos câteva exemple:

  • Borș pescăresc -20 lei porția
  • Chefal pe plită cu mămăliguță – 35 lei porția
  • Calcan prăjit, 100 g – 25 lei
  • Midii pe plită 600 g – 35 lei porția
  • Somn pe plită cu mămăliguță – 40 lei porția
  • Gozleme – 15 lei porția

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu