Vezi cum arată cel mai bun sistem de parchet pentru sport din România! A fost montat recent în Sala Sporturilor din Constanța VIDEO

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
5 Min Read

CSM Constanța a prezentat astăzi într-o conferință de presă informații despre achiziția recentă a unei suprafețe de joc de ultimă generație pentru Sala Sporturilor, care urmează să fie ulterior mutată în noua Sală Polivalentă. Acest sistem de parchet modular, produs de compania americană Connor, se bucură de aceeași specificație cu cea utilizată la cele mai recente două ediții ale Jocurilor Olimpice și de majoritatea echipelor din NBA.

Personalizat cu însemnele clubului municipal, parchetul a fost deja supus testelor sportivilor de la echipele de handbal și baschet, care au reușit să înregistreze victorii impresionante în primele meciuri ale noului sezon, jucate pe teren propriu. Baschetbaliștii au învins CSM Târgu Mureș cu scorul de 84-70, în timp ce handbaliștii au trecut de CSM București cu 28-26.

“Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanța și se va juca și în noua arenă multifuncțională, este cel mai modern produs de pe piață în acest domeniu al suprafețelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcționării și dezvoltării clubului nostru și în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noștri au nevoie de cele mai bune condiții de joc și de pregătire”, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

La eveniment au participat sportivi importanți ai clubului, precum Annemarie Gödri-Părău și Rolland Török de la baschet, Ionuț Nistor de la handbal, și Grigore Andrei de la volei, împreună cu preparatorul fizic Cezar Bărăgău, Emil Jean Nechita Ionescu – director executiv DJST Constanta, și Andreea Cârlioru, șeful Compartimentului Sport de la CSM Constanța.

Sistemul de parchet instalat în Sala Sporturilor din Constanța este confecționat din lemn de arțar de Grad 1 în ceea ce privește calitatea, reprezentând unicul exemplar de acest fel din România. Datorită densității și texturii sale, provenind de la o specie de arțar ce crește exclusiv la nord de paralela 35, în Statele Unite și Canada, acest parchet se evidențiază prin rezistența sa de durată, cu o viață utilă ce depășește 30 de ani, perioadă în care poate fi supus refinisării de până la șase ori.

“Am analizat și am studiat mai multe sisteme de parchet înainte de a lua o decizie în ceea ce privește produsul final. Așa cum în marile arene din întreaga lume suprafața de joc devine un simbol pentru oraș, și terenul din Sala Sporturilor este personalizat cu identitatea vizuală a clubului. Vrem să dezvoltăm în continuare această cultură a sportului și să construim o comunitate strânsă în jurul emblemei CSM”, a mai spus Talpeș.

Pentru a sublinia nivelul de calitate, este important de menționat că majoritatea echipelor din NBA, precum Boston Celtics, Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets sau Philadelphia 76ers, folosesc un parchet similar. De asemenea, ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, Rio 2016 și Tokyo 2020, s-au desfășurat pe parchetul Connor, iar turneul final al NCAA se joacă pe un sistem de parchet modular asemănător începând din 2006.

Pe lângă lemnul de calitate, cu o suprafață netedă, sistemul Powershock, plasat sub stratul de lemn, furnizează elasticitatea necesară pentru a proteja articulațiile sportivilor și pentru a le oferi un nivel crescut de siguranță.

Acest sistem modular se dovedește fiabil și rezistent în timp, putând rezista la multiplele operații de montare și demontare necesare în cazul unei arene multifuncționale, capabilă să găzduiască nu doar meciuri de baschet, ci și alte evenimente precum conferințe sau concerte. Constanța demonstrează astfel că investiția în infrastructura sportivă de calitate este o prioritate, oferind sportivilor și comunității un mediu optim pentru performanță și distracție.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu