Turismul din Tulcea va beneficia de promovare profesionistă

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Municipiul Tulcea, situat în inima Deltei Dunării, este o destinație turistică unică, cu un potențial extraordinar. Pentru a valorifica în mod eficient această oportunitate și pentru a promova zona ca destinație turistică de top, Primăria Municipiului Tulcea a luat inițiativa de a înființa Organizația de Management al Destinației Turistice (OMD) la nivel local. În acest scop, pe data de 26 octombrie, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri local, care a marcat primii pași în constituirea OMD Municipiul Tulcea.

„Luând în considerare forma de constituire a acestor structuri, organizate printr-un parteneriat public-privat, s-a impus, ca prim pas în constituirea OMD, necesitatea dialogului cu mediul de afaceri local. Astfel, au răspuns invitației Primăriei Municipiului Tulcea 71 de agenți economici ce activează în turism sau în domenii conexe: hoteluri, pensiuni, ambarcațiuni de agrement și transportatori navali, agenții de turism, restaurante și cafenele, activități de agrement. Au fost invitați și reprezentanți din alte localități ale județului, luând în considerare faptul că activitățile OMD vizează, printre altele, creşterea competitivităţii regionale a destinaţiei, municipiul Tulcea fiind, totodată, și un important punct de plecare a turiștilor către alte destinații din județ.

Din partea Primăriei Municipiului Tulcea, au fost prezenți Ștefan ILIE, Primarul Municipiului Tulcea, Nicolae BIBU, Administrator Public, alți angajați ai instituției care își vor da concursul la constituirea asociației.

Tot în calitate de reprezentant al Primăriei Municipiului Tulcea, a fost prezent și domnul Alexandru FILIP (antreprenor în turism), care, grație experienței acumulate în cadrul OMD Piatra-Neamț, începând cu fondarea și avizarea acestuia, va avea atribuții și la înființarea, avizarea și coordonarea Organizației de Management al Destinației Turistice Municipiul Tulcea. Totodată, domnul Alexandru FILIP are o carieră de peste 10 ani în domeniul turismului, în calitate de antreprenor și deține atestarea profesională agreată de Ministerul Turismului pentru funcția de manager de destinatie.

În cadrul întâlnirii, domnul Alexandru FILIP a expus o prezentare succintă, ce a cuprins o analiză statistică a activităților din domeniul turismului din municipiul Tulcea, beneficiile de membru OMD, exemple de bună practică etc.

Au fost discutate și diverse aspecte de natură juridică sau financiară: statut, dobândirea calității de membru, cotizații și alte surse de finanțare. În perioada imediat următoare va continua procesul de constituire juridică a OMD Municipiul Tulcea, urmând ca, ulterior, să se facă pasul spre avizare la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, astfel încât structura să devină funcțională începând din primăvara anului viitor.

OMD Municipiul Tulcea va avea misiunea de a realiza și de a implementa o strategie profesionistă de marketing. De asemenea, crearea unui brand turistic local, realizarea unei noi hărți turistice și implementarea unor campanii de promovare sunt doar câteva dintre obiectivele organizației pe termen scurt. În prezent, în România sunt avizate 16 OMD-uri locale, 2 județene (Maramureș și Constanța) și 1 regional (Bucovina)”, se arată în comunicatul emis de Primăria Tulcea.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu