Programul Tânărul Fermier, explicat de consultantul Liliana Marinescu

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Liliana Marinescu a explicat pe înțelesul tuturor ce înseamnă programul Tânărul Fermier și ce condiții trebuie să îndeplinească aplicanții. Programele cu finanțare europeană reprezintă un mare ajutor pentru investitorii din agricultură, mai ales în condițiile perturbărilor economice din prezent.

Consultantul Liliana Marinescu a făcut un apel către tinerii fermieri din România, încurajându-i să acceseze fonduri europene, subliniind faptul că acestea sunt singurele măsuri finanțate cu 100% bani europeni. Marinescu a atras atenția asupra dificultăților întâmpinate de fermieri în județele Constanța și Tulcea din cauza condițiilor greu de îndeplinit și a pierderii de punctaje în procesul de accesare a fondurilor europene.

Unul dintre principalii factori de descurajare menționați de Liliana Marinescu a fost lipsa de seriozitate a guvernanților în ceea ce privește informarea și ghidarea fermierilor în legătură cu proiectele agricole. Consultantul a subliniat că, de la începerea acestor proiecte în România, autoritățile nu au reușit să ofere fermierilor la timp informații concrete și corecte despre cum să își pregătească proiectele.
Liliana Marinescu a subliniat că a adus în repetate rânduri această problemă în discuțiile cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în speranța că se va găsi o soluție pentru a sprijini fermierii în procesul de accesare a acestor fonduri.

Liliana Marinescu activează în județele Tulcea și Constanța și este consultant, antreprenor, cadru universitar, consilier judeţean şi vicepreședinte la nivel național, pe agricultură, în cadrul Organizația Femeilor Antreprenor UGIR.

Credem cu tărie că prin contribuția la dezvoltarea afacerilor în agricultură din județul Tulcea, compania Lilianei Marinescu, Agro Line Consulting, se înscrie cu succes în categoria VALORILOR LOCALE.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu