Praguri: Copilărie dobrogeană – Expoziție de Fotografie

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read
Praguri: Copilărie dobrogeană - Expoziție de Fotografie

Praguri: Copilărie dobrogeană – Expoziție de Fotografie vă invită la o incursiune în universul amintirilor din Dobrogea prin lentila artistei Iris Maria Tușa. Vernisajul expoziției de fotografie va avea loc joi, 28 martie, începând cu ora 15:00, la Muzeul „Ion Jalea” din Constanța.

Expoziția este curatoriată de Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța, artist visual și conferențiar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”, Ioana Predescu, șef de secție la Muzeul de Artă din Constanța și Anca Coller, artist vizual și lector în cadrul Departamentului de Grafică al UNARTE. Evenimentul este organizat în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră.
Expoziția „Praguri” este un portret vizual care explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei.


Pentru artist, rădăcinile Dobrogene reprezintă un prag dintre trecut și prezent, dintre copilărie și maturitate, dintre realitate și visare.
Deși mediul cultural și multietnic al satelor Dobrogene a fost degradat de deceniile de comunism și deprivat de condițiile socio-economice, el încă vorbește autoarei și declanșază emoții și amintiri puternice.

Praguri: Copilărie dobrogeană – Expoziție de Fotografie care explorează elemente din amintirile legate de copilărie

Expoziția „Praguri” își propune să reconstituie perspective care explorează elemente din amintirile legate de copilărie.
Fiecare perspectivă reprezintă câte un prag: dintre exteriorul arid și interiorul plin de culoare și textură al caselor, dintre pustietatea și austeritatea mediului înconjurător și însuflețirea lui de jocurile captivante ale copiilor.
Iris Maria Tușa este în prezent masterand în fotografie la Universitatea „Falmouth” din Marea Britanie, având ca profesor îndrumător pentru proiectul „Praguri” pe Wendy McMurdo, specializată în fotografie și digital media, desemnată câștigătoare a premiului „Hundred Heroines”, premiu creat de Royal Photographic Society.
Expoziția „Praguri” este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 28 martie – 14 aprilie 2024, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9.00–17.00.

„Vă aștept cu drag pe 28 Martie la expoziția de fotografie Praguri. Va fi în Constanța la muzeul de sculptura Ion Jalea. Știu, nu e chiar după colț însă eu m-aș bucura să ne vedem acolo. Iar cei care sunteți din Constanța, haideți că o să fie frumos. Vă pup și să aveți un început de săptămână excelent”, a transmis Iris Maria Tușa.

Citește și: Expoziție itinerantă de excepție, la Constanța: „Tot ce ai văzut se va împlini” de Andrei Gamarț

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu