Povestea de succes a sturionilor de la Horia (Tulcea), promovată de Comisia Europeană!

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Comisia Europeană a realizat recent un film care promovează povestea unei afaceri de succes din România. Este prima poveste de succes din țara noastră care a fost promovată de Comisia Europeana și „e un semn că și în România se întâmplă lucruri bune”, spune expertul în sturioni Tudor Ionescu, care apare în video reportaj.

Filmul prezintă povestea Danube Caviar, o fermă din satul Horia, județul Tulcea, în care sunt crescuți sturioni, ca alternativă la pescuitul acestei specii pe cale de dispariție.

„Când am conștientizat că aceste specii sunt puternic periclitate, am luat decizia să investim în acest domeniu. Ne-am dezvoltat pe două laturi, una care face referire la partea de ecologie, de menținere a biodiversității prin producerea de puiet pentru acțiunile de populare, de susținere a Dunării și o altă latură, de producere de puiet pentru propria noastră fermă pe care am dezvoltat-o aici, la Horia și pentru alte ferme de acvacultură”, explică în film Marilena Măereanu, inițiatoarea proiectului.

După ani de muncă, ferma de sturioni de la Horia se poate lăuda cu primul caviar din România care a obținut o certificare de produs organic, dar și cu 5000 de exemplare de puiet de nisetru cu care a fost populată Dunărea.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu