OMD Mamaia Constanța vrea să implementeze excursii de o zi cu plecare din Constanța și din stațiunea Mamaia

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța vrea să implementeze, alături de reprezentanții Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, noi rute pentru excursii de o zi, cu plecare din stațiunea Mamaia și din municipiul Constanța.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat în data de 22 februarie 2023 contractul de promovare a 306 obiective din cadrul a 12 rute turistice și culturale aferente acestuia, ce vor beneficia de acțiuni care le vor spori gradul de atractivitate și notorietate, atât în plan intern, cât și internațional. Din partea OMD-ului Județean a fost desemnată colaborator extern voluntar Oana Silviana Crăciun, parte a echipei de comunicare OMD Mamaia Constanța, pentru a reprezenta OMD-ul Județean la nivel național.

Din Programul România Atractivă fac parte mai multe acțiuni, între care: digitalizarea siturilor incluse în cadrul celor 12 rute, crearea unei platforme și aplicații online dedicată vizitatorilor români și străini, marcarea și semnalizarea turistică a siturilor incluse în cadrul fiecărei rute, definirea identității vizuale a programului “România Atractivă” și a unui Plan de Promovare Național și Internațional a Rutelor Turistice/ Culturale.

În cadrul întâlnirii online la nivel național, care are loc astăzi, reprezentanții desemnați din partea OMD-ului Județean Vadim Ruse și Oana Silviana Crăciun vor propune câteva itinerarii pentru realizarea excursiilor de o zi cu plecare din Constanța, respectiv din stațiunea Mamaia și vor participa la votarea Manualului de Identitate Vizuală aferent Programului România Atractivă:

Dorința noastră de a organiza plecări din destinația Mamaia Constanța către alte obiective turistice din Dobrogea este rezultatul unei cerințe tot mai crescute a turiștilor de la ieși din destinație în excursii de o zi, cu plecare din orașul Constanța sau din stațiunea Mamaia. În materialele de promovare și marketing care ne-au însoțit la târgurile din Londra și din Varșovia am inclus atracțiile turistice din afara stațiunii Mamaia și a orașului Constanța – cetățile din Dobrogea, cramele, mănăstirile, rezervațiile naturale și alte obiective de interes, pentru care există cereri în piață. Există necesitatea realizării acestor itinerarii pentru că Dobrogea deține multe atracții turistice care merită promovate și scoase în evidență, mai ales turiștilor străini,“ a declarat George Măndilă, Președinte al Oraganizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

OMD Mamaia Constanța susține totodată și necesitatea unui parteneriat cu o agenție de turism din județul Constanța sau cu un tour operator național pentru implementarea acestor itinerarii. Suntem deschiși propunerilor venite din partea reprezentanților agențiilor de turism din județul Constanța și tour-operatorilor pentru implementarea acestor itinerarii, după ce echipa noastră construiește traseele și alege atracțiile turistice care vor fi incluse în excursiile de o zi.

Înființată în primăvara acestui an, asociația își propune să deruleze o campanie amplă, care să schimbe percepția românilor asupra experienței de vacanță pe care stațiunea o poate oferi pentru toate segmentele turismului de la Marea Neagră, transmit reprezentanții OMD.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu