Măndilă a comparat prețurile din Mamaia cu cele din Bulgaria și Grecia. Iată care sunt concluziile

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
5 Min Read

Preşedintele OMD Mamaia – Constanţa, George Măndilă, a răspuns provocării noastre de a compara prețurile din stațiunea Mamaia cu cele din alte stațiuni de litoral, din exteriorul României. Măndilă consideră că într-o astfel de analiză trebuie să comparăm „mere cu mere”, așa că a vorbit despre litoralul bulgăresc, una dintre destinațiile preferate de români. Președintele OMD s-a referit și la Grecia, dar a accentuat faptul că pe insulele grecești nu ai foarte multe opțiuni de distracție și a precizat că nu trebuie să luăm drept etalon prețurile de la agențiile de turism, pentru că ele nu includ multe dintre cheltuielile firești într-o vacanță.

„Dacă ar fi să facem o comparație cu o stațiune similară, fiindcă întotdeauna este bine să comparăm aceleași fructe, mere cu mere, nu struguri cu pepeni, să discutăm despre Nisipurile de Aur. Ei bine, acolo prețurile sunt undeva cu 15-20% mai mici decât în stațiunea Mamaia. Dar trebuie să amintim un lucru: Salariile în Bulgaria sunt cu 25% mai mici decât în România. Cu alte cuvinte, România are un avans economic și de prosperitate față de Bulgaria. Le suntem superiori din punctul acesta de vedere. Așadar, eu cred, iar eu mă includ aici, că mulți dintre noi preferăm să trăim într-o țară cu salarii mai mari și, din când în când, anual, să ajungem într-o stațiune care ar fi cu 15-20% mai scumpă.

Dacă e să dicutăm de stațiunile de pe Mediterana, ei bine, nu putem să facem comparații. Fiindcă este ca și la o locuință aici. Nu contează ce este în interiorul apartamentului, contează unde este amplasat acest apartament și ce anume faci când ieși din casă. Așadar, nu ne putem compara cu prețurile de pe o insulă grecească, fiindcă acolo este alt tip de turism, este o suprafață geografică destul de mică, nu prea ai multe lucruri de făcut, în afară de faptul de a sta la plajă, a te bronza și seara de a servi masa într-o tavernă. Totuși, Mamaia este lipită de Constanța și oferă foarte multe lucruri ca să nu mai vorbesc de escape-ul din stațiune, cu toate excursiile de o zi pe care le poți face prin Dobrogea. De aceea spun că este dificilă comparația cu alte stațiuni.

Iar cele care aparțin Spaniei, Italiei, chiar și Croației, sunt mai scumpe decât Mamaia. Iar dacă ne uităm la ofertele oferite de agențiile de turism, ei bine acolo nu sunt incluse foarte multe cheltuieli obligatorii atunci când plecăm într-o vacanță. Fiindcă oferta inițială, ca și marketing turistic de vânzare, este întotdeauna foarte mică. Dar nu se prezintă niciodată biletul de avion, cu ceea ce înseamnă bagajul de cală și cât costă el, nu se prezintă niciodată taxa turistică pe care trebuie să o achiți atunci când ajungi în stațiune. Nu se prezintă niciodată cât bani cheltuiești extra față de pachetul turistic pe care l-ai comandat. Întotdeauna, într-o țară care are salariile mai mari și economia mai puternică, prețurile vor fi mai mari”, a spus președintele OMD Mamaia – Constanța.

Mamaia, o stațiune pentru toate buzunarele

Măndilă a accentuat și faptul că Mamaia este o stațiune pentru toate buzunarele, în care găsim de la locații de cazare de două stele și fast food și până hoteluri de cinci stele și restaurante de lux.

„Din punctul meu de vedere, Mamaia este o stațiune pentru toate buzunarele. De ce afirm acest lucru? Fiincă avem 30 de mii de locuri de cazare, de la hoteluri de două stele până la hoteluri de cinci stele. Avem totodată o serie de construcții noi, care oferă la închiriere apartamente foarte bine finisate, cu o suprafață generosă. La capitolul restaurante, avem de la celebrul fast-food, sau street food, până la restaurantele de lux. Cu alte cuvinte, în momentul în care vii în stațiunea Mamaia, indiferent de suma pe care o ai în buzunar, vei găsi unde să te cazezi și unde anume să servești masa. Și vei găsi și ce să faci, pentru că există distracții și contra cost și, totodată, există și distracții gratuite, pe care le organizează OMD-ul sau Primăria Constanța”, a spus George Măndilă.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu