Festivalul Antic Tomis IX Revine în Parcul Tăbăcărie

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Organizația de Management al Destinației (OMD) Mamaia – Constanța anunță reluarea unui eveniment cultural ajuns la a noua ediție, dar a cărui organizare fusese întreruptă în ultimii ani.

Festivalul Antic Tomis va avea loc la Constanța, în perioada 18-20 august 2023, anunță Asociația Culturală Tomis pentru. Evenimentul va avea loc în Parcul Tăbăcărie din Constanța, locul care a găzduit deja mai multe ediții anterioare ale festivalului.

Explorând Lumea Antică în Parcul Tăbăcărie

Vineri, începând cu ora 11:00, participanții pot trăi pe viu atmosfera lumii antice, vizitînd taberele antice, atelierele meșteșugărești și luând parte la demonstrațiile militare. „Toate acestea vor reprezenta oportunități de învățare și explorare a tradițiilor și tehnicilor antice”, spun organizatorii.

Publicul va putea asista și la repetiția pentru spectacolul de reconstituire istorică „La Marginea Imperiului”.

Călătorie în Epoca Antică: „La Marginea Imperiului”

Sâmbătă este punctul culminant al festivalului, cu activități ce încep încă de la ora 10:00 dimineața. Atelierele meșteșugărești și demonstrațiile militare își continuă cursul, construind atmosfera vibrantă a trecutului. Dar adevărata senzație a zilei vine seara, la ora 21:30, când Asociația Cultural-Artistică Vulturii Carpaților prezintă spectacolul „La Marginea Imperiului”. Într-o reconstituire istorică live, publicul va fi martor la scenele de luptă impresionante, în care vor fi implicați cascadori profesioniști, cai dresați special, actori, acrobați și reenactori. Efectele pirotehnice vor da viață spectacolului, oferind o experiență captivantă și autentică a epocii antice. Acest eveniment este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța și vine ca o continuare a succesului precedentelor spectacole „La Marginea Imperiului” organizate în locații precum Adamclisi și Capidava.

Final de Sărbătoare în Duminica Antică

În duminica finală a festivalului, activitățile reîncep la ora 10:00 dimineața, cu ateliere meșteșugărești și demonstrații militare ce aduc în prim-plan diverse aspecte ale vieții antice. Cu participanți de la Asociația Via Praetoria din Svishtov, Bulgaria, evenimentul devine o adevărată sărbătoare a schimbului cultural și al cunoașterii reciproce.

Pășind Înapoi în Istorie

Cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, Festivalul Antic Tomis IX oferă o ocazie rară de a călători în timp și de a experimenta atmosfera captivantă a lumii antice. De la reconstituiri istorice impresionante la ateliere meșteșugărești și demonstrații militare, evenimentul este gândit pentru a aduce istoria la viață într-un mod educativ și interactiv. Atât adulții, cât și copiii sunt invitați să se alăture acestei călătorii fascinante, iar intrarea este complet gratuită. Parcul Tăbăcărie devine astfel un punct de întâlnire al celor pasionați de istorie și dornici să descopere farmecul și bogăția epocii antice.

Sursa foto FB: La marginea imperiului

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu