„Descoperă Hârșova” prin imagini. Concurs de fotografie pentru elevi

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
5 Min Read
„Descoperă Hârșova” prin imagini. Concurs de fotografie pentru elevi

„Descoperă Hârșova” prin imagini, a fost ideea de la care a plecat Lions Club Carsium – Hârșova în organizarea unui concurs de fotografie pentru elevi. Obiectivul concursului a fost să descopere și să promoveze tinerii talentați dar și să scoată în relief atracțiile orașului. Concursul s-a încheiat cu o expoziție la Casa de Cultură din localitate.

„Descoperă Hârșova” prin imagini. Concurs de fotografie pentru elevi

Conform regulamentului concursului, puteau fi în scrise lucrări care să promoveze valorile naturii, culturii, obiectivele turistice, punctele de atracție și tradițiile locale specifice orașului Hârșova.

„Concursul de fotografie <Descoperă Hârșova> a pornit din dorința noastră (Lions Club Carsium-Hârșova) de a promova tinerii talentați, activitățile artistice și culturale, precum și orașul în sine. Știam deja că Hârșova este un oraș plin de frumusețe și istorie, însă ne-am dorit să aflăm cum se vede acest oraș și prin ochii tinerilor – ce consideră ei că este atractiv și merită prezentat”, spun reprezentanții organizației.

Primarul Viorel Ionescu: E fantastic să vezi cât de mulți tineri talentați avem și cum reușesc să surprindă frumusețea Hârșovei

„Am fost încântat să aflu despre numărul mare de tineri care s-au implicat în expoziția <Descoperă Hârșova>. Asta înseamnă că, la fel ca mine și ca mulți alți hârșoveni, și ei văd frumusețea și valoarea orașului nostru.

M-a impresionat talentul și creativitatea lor, modul în care au fost organizate lucrurile și sprijinul pe care l-au primit din partea școlilor. Este fantastic să vezi cât de mulți tineri talentați avem în Hârșova și cum reușesc să surprindă frumusețea locurilor noastre în moduri atât de originale.

Știam deja că Hârșova este un loc special, dar să vezi orașul prin ochii tinerilor este cu adevărat inspirațional. Cred că acest eveniment a creat o conexiune între generații și ne-a ajutat să ne înțelegem și să ne valorizăm mai bine comunitatea.

Felicitări tuturor participanților și un mare mulțumesc Lion Club Carsium-Hârșova și Casei de Cultură Carsium pentru această inițiativă frumoasă”, a declarat primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, pentru Dobrogea Explore.

Concursul a ajuns la a doua ediție

Prima ediție a concursului a avut loc anul trecut. În acea ediție, fotografiile au fost transmise prin e-mail, iar jurizarea a fost făcută online, în cadrul unei ședințe a Lions Club Carsium Hârșova. Câștigătorii au fost anunțați prin intermediul rețelelor sociale și prin e-mail, iar premierea a fost făcută pe parcursul a două zile.

„Am rămas plăcut surprinși de răspunsul pozitiv al elevilor, de numărul mare de lucrări înscrise și de susținerea pe care am avut-o din partea comunității, așa că anul acesta am decis să implicăm și comunitatea locală în procesul de jurizare, organizând expoziția de fotografie în parteneriat cu Casa de Cultură Carsium.

În total, aproximativ 150 de persoane au participat la expoziție și și-au exprimat părerea față de lucrările înscrise. Având în vedere faptul că a fost primul eveniment de acest tip pe care l-am organizat, suntem de părere că a fost un eveniment cultural de succes, care a creat o legătură mai strânsă între tineri și comunitatea locală”, au transmis reprezentanții ONG-ului.

Descoperă Hârșova” prin imagini. Concurs de fotografie organizat de Lions Club Carsium


Concursul a fost deschis pentru două categorii de vârstă: clasele V – VIII (Categoria I) și clasele IX – XII (Categoria II). Participanții au putut înscrie maxim două lucrări, respectând o serie de cerințe minime, impuse prin Regulamentul de organizare a concursului și precizate online:

„Ne-am dorit ca fotografiile să surprindă cât mai bine realitatea în care trăim, așa că am încurajat tinerii să nu folosească software-uri sau programe de editare, pentru a păstra relevanța și autenticitatea fotografiilor.

Am avut sprijinul unităților școlare și al cadrelor didactice din localitate, care și-au încurajat elevii să participe și chiar au organizat excursii/drumeții cu clasa pentru a identifica cele mai bune și frumoase zone de fotografiat”, a mai spus sursa citată.

Elevii câștigători au fost:

Categoria I – Clasele V – VIII
– Locul I – Radu Ionuț
– Locul II – Luchian Andrei
– Locul III – Barote Cristina

Categoria II – Clasele IX – XII

– Locul I – Cheval Mihai
– Locul II – Iorga Ana Maria
– Locul III – Antonescu Alexandra

Câștigătorii au fost premiați cu o cameră video de acțiune, un set de cameră foto instant și multe alte premii.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu