Delta Dunării, promovată în străinătate | A avut loc premiera documentarului realizat de Charlie Ottley pentru BBC

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read
documentar wild danube

În timp ce autorităţile centrale au eşuat de mai multe ori în încercarea de a construi, pe bani publici, un brand turistic de ţară, Asociaţia Delta Dunării i-a facilitat cunoscutului jurnalist de televiziune Charlie Ottley de la BBC realizarea unui documentar de excepţie despre Delta Dunării, ce va putea fi vizionat de către publicul european şi nu numai.

Documentarul „Wild Danube”, a fost filmat pe parcursul unui an întreg, în toate anotimpurile şi a avut premiera luni, 29 Noiembrie, la Bucureşti. Telespectatorii români pot viziona acest film de Ziua Naţională a României, de la ora 22, pe canalul de televiziune Digi 24.
Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării s-a implicat încă de la sfârșitul anului 2020, pentru a veni în sprijinul lui Charlie Ottley pentru realizarea documentarului <Wild Danube>.

documentar wild danube8

Ne-am făcut drum pe cel mai crunt viscol, am sărbătorit împreună Paștele, am privit alături de el cum Delta renaște primăvara, dar și cum este asaltată de turiști vara, am pescuit și am vizitat comunitățile deltaice și i-am arătat problemele cu care se confruntă acestea”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei printr-un comunicat de presă.

Charlie Ottley i-a înmânat un premiu lui Cătălin Țibuleac

„Aș vrea să-i mulțumesc lui Cătălin Țibuleac și Asociației Delta Dunării, care au fost cu adevărat esențiali în realizarea acestui film. Nu am fi putut face asta fără ei și ne-au sprijinit când am avut nevoie împotriva iernii grele și pe tot parcursul anului, cu lucruri esențiale pentru deplasare. Aș vrea să-i mulțumesc lui Cătălin și să îi înmânez un premiu pentru tot ajutorul și serviciile aduse Deltei Dunării”, a transmis Charlie Ottley.

documentar wild danube6

Preşedintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, consideră că acest proiect jurnalistic reprezintă o foarte bună oportunitate de promovare externă a Deltei. Ţibuleac a precizat că filmul prezintă o imagine necosmetizată a acestui loc unic, cu bune şi cu rele şi se încadrează perfect în mottoul: „Delta pentru oameni, oameni pentru Deltă”:

“Am fost onorați să ne alăturăm proiectului <Wild Danube>, realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, care, evident, va reprezinta o oportunitate fantastică de a promova Delta Dunării în spațiul european și nu numai.

documentar wild danube3

Unul dintre cei mai buni promotori ai României

Charlie Ottley este un îndrăgostit iremediabil de România și, implicit, de Delta Dunării, fiind unul dintre cei mai buni promotori ai țării noastre în plan internațional. Documentarul, lansat într-un moment cu puternică încărcătură emoțională, Ziua Națională a României, dar și dispariția prematură a celui care a fost Ivan Patzachin, va arăta întregii lumi Delta Dunării, necosmetizată, cu bune și cu rele, exact așa cum este ea. Putem spune că documetarul <Wild Danube> se încadrează perfect în motto-ul <Delta pentru oameni, oameni pentru Deltă> și sperăm să tragă un semnal de alarmă pentru autorități.
Îi dorim mult succes în continuare lui Charlie Ottley, mulțumim inimoasei sale echipe și tuturor celor care au contribuit la realizarea documentarului și îl asigurăm de întreaga noastră cooperare pentru proiectele sale viitoare.”.
“Wild Danube” va rula pe canalul de televiziune Digi 24, pe 01 Decembrie, ora 22.00 și începând din ianuarie 2022, pe BBC.

documentar wild danube4

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu