Cum trăiau VÂNĂTORII de LEI de la HÂRȘOVA în urmă cu 7000 de ani

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
1 Min Read

Orașul dunărean Hârșova (județul Constanța) a fost locuit în urmă cu 7000 de ani de o comunitate de vânători și pescari. Deși în acea perioadă oamenii descoperiseră agricultura, comunitatea la care ne referim a preferat să pună pe primul loc vânătoarea și pescuitul. Motivul a fost probabil acela că fluviul Dunărea și pădurile erau pline de hrană potențială, pe care o puteau obține pe loc.

Pentru arheologi, așezarea neolitică de la Hârșova a fost poate cea mai importantă din România, pentru epoca ei. Săpăturile arheologice au scos la iveală elemente foarte interesante despre viața și credințele oamenilor preistorici, unele dintre ele cu adevărat surprinzătoare, precum schelete de lei sau rămășițele unui copil sacrificat și îngropat sub o casă, într-un gest ritualic de fundare.

Toate aceste povești adevărate le-am aflat de la Constatin Nicolae, arheolog al Muzeului Carsium din Hârșova. Acesta ne-a ajutat să recreăm crâmpeie din viața acestei comunități dunărene de vânători și pescari din zorii civilizației.

Mai multe informații despre oraș, despre dezvoltarea lui, facilitățile turistice prezente și viitoare, puteți afla de pe siteul primăriei.

Distribuie acest articol
1 Comentariu