Cristian Cealera anunță lansarea noului volum „Poveștile Mării Negre, volumul IV – Oamenii, Eroii, Zeii”

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Bucurie și nerăbdare în rândul pasionaților de istorie și literatură, deoarece istoricul Cristian Cealera a făcut un anunț deosebit pentru toți cei care au urmărit cu interes seria sa literară „Poveștile Mării Negre”. La trei ani de la lansarea ultimei sale cărți, acest talentat autor se pregătește să dezvăluie o nouă epocă și aventură într-un volum proaspăt intitulat „Poveștile Mării Negre, volumul IV – Oamenii, Eroii, Zeii”. Seria captivantă «Poveștile Mării Negre» este o colecție de scurte istorii și legende din Dobrogea. În aceste volume, istoria și mitologia se împletesc armonios, oferindu-ne o perspectivă fascinantă asupra regiunii.

În ziua de 28 iulie, de la ora 12.00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța va găzdui evenimentul de lansare oficială a noului volum, iar admiratorii scrierilor lui Cristian Cealera sunt așteptați cu brațele deschise să împărtășească bucuria acestui moment unic. Cu toții vor avea ocazia să se îmbarce într-o călătorie impresionantă prin istoria Mării Negre și să descopere personaje memorabile, evenimente remarcabile și legende care au dat formă și identitate acestei regiuni încărcate de mistere și bogată în cultură.

Noul volum „Oamenii, Eroii, Zeii”

Autorul a dezvăluit că noul volum „Oamenii, Eroii, Zeii” va păstra farmecul specific al seriei „Poveștile Mării Negre”, aducând în prim-plan întâmplări și destine ale unor oameni obișnuiți care s-au transformat în eroi legendari și chiar zei venerați. Paginile cărții vor fi populate de personaje autentice, iar contextul istoric va fi recreat cu măiestrie pentru a reda atmosfera vibrantă a vremurilor trecute.

Volumul patru dezvăluie poveștile oamenilor care au marcat epoca antică, eroi ce merită să fie cunoscuți, și zeii ce alcătuiau universul religios al înaintașilor noștri. Printre personajele remarcate se află poetul Publius Ovidius Naso, călătoria sa către teritoriul pontic după renegarea de la Roma fiind prezentată în detaliu. Cartea este împărțită în două părți, și aduce un omagiu deosebit arheologilor români, cu accent pe cei din Constanța.

Încă din 2015, când a debutat cu prima carte din serie, Cristian Cealera a câștigat inimile cititorilor săi prin talentul său de a îmbina ficțiunea cu realitatea istorică, oferindu-le pagini pline de emoție și suspans. Fiecare volum lansat a fost primit cu entuziasm, iar povestea continuării acestei epopei literare a stârnit cu siguranță interesul și nerăbdarea cititorilor săi.

În declarația sa cu ocazia anunțului, Cristian Cealera a transmis un mesaj special către toți cei care l-au susținut și însoțit în această călătorie literară: „Vă mulțumesc din suflet pentru sprijin și prietenie. A fost o plăcere să vă împărtășesc aceste povești din trecutul fascinant al Mării Negre. Sper că și noul volum, ‘Oamenii, Eroii, Zeii’, să vă captiveze și să vă transporte într-o lume în care istoria și ficțiunea se împletesc cu măiestrie.”

Astfel, cu inima deschisă și nerăbdarea de a se reîntâlni cu povestea fascinantă a Mării Negre, cititorii sunt invitați să participe la evenimentul de lansare și să se bucure de întâlnirea cu istoricul și scriitorul lor preferat, Cristian Cealera. Împreună, vor sărbători trecutul memorabil și vor întemeia noi amintiri într-o continuare a seriei „Poveștile Mării Negre” care promite să fie la fel de captivantă și plină de surprize ca și volumele anterioare.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu