Calendar CSM Constanța / August 2023 / Săptămâna 2

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Sportivii noștri au o nouă săptămână plină, cu turnee, meciuri de pregătire, participări la Campionate Naționale și Campionate Europene, la box, înot, volei, handbal și rugby! În timp ce echipele pregătesc sau abia încep competițiile oficiale, la box avem deja emoții pentru primele medalii naționale, iar tinerii noștri înotători se bat pentru podiumul european în Irlanda. Tuturor le urăm succes! Hai, Constanța! Hai, România!

Box

Alexandru Marian Buleu luptă pentru medalii, săptămâna aceasta, la Campionatele Naționale de Box Seniori U22, competiție care are loc la Târgu Mureș. Pugilistul CSM Constanța, component al lotului național de seniori al României, urcă în ring la categoria 75 kg. El va fi asistat de pe margine de antrenorul Mihai Constantin. În urmă cu o lună, Alex a câștigat Cupa României, la categoria 71 kg.

Rugby

Rugbiștii CSM Constanța debutează în faza a doua a Ligii Naționale de Rugby, pe terenul celor de la CSM Galați. Neînvinsă în acest sezon, cu 6 victorii în tot atâtea meciuri jucate în prima parte a campionatului, echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir începe cursa pentru calificarea în semifinalele campionatului, într-o grupă cu CSU ELBI Cluj, CSM Bucovina Suceava, CSM Galați și CSA Steaua. Vor fi 10 meciuri, tur-retur, iar prima etapă este programată Sâmbătă, 12 August, Ora 11.00, Stadionul Municipal Galați.

Handbal

Handbaliștii CSM Constanța susțin ultimul meci-test înainte de participarea la Supercupa României, din 19-20 August, care prefațează noul sezon competițional. După victoriile obținute în amicalele cu Steaua, “U” Cluj și HC Buzău, băieții noștri se vor verifica, în Capitală, în compania celor de la CSM București. Încă un prilej pentru antrenorul George Buricea de a-i integra mai bine în echipă pe noii veniți, Căbuț, Aliokhin și Mourino. Vineri, 11 August, de la ora 17.30, la Sala Apollo din Capitală.

Natație

Înotătorii CSM Constanța participă, în perioada 11-13 August, la Campionatele Europene U23 de la Dublin. Mihai Gergely (antrenor Claudiu Radu) ia startul în probele de 50m liber, 200m liber și 200m mixt, iar Alexandru Stoica (antrenor Eduard Câșlaru) la 50m liber și 100m liber. Seriile de calificări și finalele probelor în care înoată sportivii noștri au loc sâmbătă și duminică, la National Aquatic Center din capitala Irlandei. Competiția reunește la start 500 de sportivi din 38 de țări europene.

Beach Volley

Trei echipe vor reprezenta CSM Constanța la Oradea Beach Volley Tournament, în perioada 10-13 August, Denisa Dumitru / Marilena Puică, Eduard Popa / Andrei Grigore și Cosmin Ghimeș / Andrei Druță. Timp de 4 zile, pe arena amenajată în centrul orașului Oradea, în Piața Unirii, 16 echipe, pe tabloul feminin, și 20 de echipe pe cel masculin, vor lupta pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 4000 euro. Turneul este organizat sub egida Federației Române de Volei și acreditat de CEV și Federația Internațională de Volei.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu