Unde găsești mărțișoare deosebite la Constanța? Vizitează Târgul de Mărțișoare de la Muzeul de Artă Populară

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read
Unde găsești mărțișoare deosebite la Constanța

Vrei să afli unde găsești mărțișoare deosebite la Constanța? Vizitează Târgul de Mărțișoare de la Muzeul de Artă Populară în perioada 26 februarie – 1 martie și sigur vei găsi un mărțisor pe gustul tău.

Muzeul de Artă Populară, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, organizează cea de-a XIX-a ediție a Târgului de Mărțișoare, un eveniment devenit un reper pentru cei care apreciază tradiția și autenticitatea, transmit organizatorii.

Peste 30 de creatori își vor expune măiestria pe platoul din fața muzeului, oferind vizitatorilor o gamă largă de mărțișoare lucrate manual din materiale diverse: fir de bumbac, fetru, lut, lemn, cupru, piele, plută, scoici, flori uscate, licheni, pănuși, scoarță de copac, mărgele și pietre semiprețioase.

O explozie de culori și simboluri pentru toate gusturile

Mărțișoarele expuse la Târg reflectă diversitatea tradițiilor românești, oferind o varietate de modele și semnificații. De la micile figurine din lut la mărțișoarele croșetate sau pictate manual, vizitatorii vor descoperi o gamă bogată de talente și inspirație.

Unde găsești mărțișoare deosebite la Constanța: Specialiștii garantează respectarea tradiției

„Micile obiecte vestitoare ale primăverii, însoțite de tradiționalul fir bicolor alb-roșu, care vor fi prezentate la Târgul de Mărțișoare, au fost supuse unei analize atente de către specialiștii muzeului, pentru a descuraja orice tentativă de denaturare a tradiției”, transmit reprezentanții muzeului.

Un eveniment pentru toate vârstele, dedicat primăverii și femeilor

Târgul de Mărțișoare este o ocazie perfectă de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii, admirând măiestria meșteșugarilor români și alegând cadouri unice pentru cei dragi.

Informații utile

Locație: Platoul Muzeului de Artă Populară, Constanța, Bd-ul Tomis, nr. 32
Perioada: 26 februarie – 1 martie 2024
Program: 09:00 – 18:00

De ce să vizitați Târgul de Mărțișoare

  • Susțineți meșteșugarii români și tradițiile autentice
  • Descoperiți o gamă variată de mărțișoare lucrate manual
  • Alegeți cadouri unice și semnificative pentru cei dragi

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu