Tulcea va avea un centru multietnic cu spații de expoziție și sală de spectacole VIDEO

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read
Tulcea va avea un centru multietnic cu spații de expoziție și sală de spectacole

Tulcea va avea un centru multietnic, a spus Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean, într-un interviu acordat în exclusivitate publicaţiei Dobrogea Explore.

Teodorescu a precizat că acesta este un proiect de suflet, care va deveni realitate în următorii patru ani. Proiectul a fost planificat de mult timp, dar prioritățile multiple ale Consiliului Județean au amânat realizarea sa.

„Este o onoare și o aducere la aceeași masă a tuturor minorităților din județul Tulcea,” a declarat Teodorescu. Județul este cunoscut pentru armonia conviețuirii între diversele grupuri etnice, iar noul centru cultural va reflecta acest mozaic cultural și spiritual unic.

Tulcea va avea un centru multietnic

Proiectul prevede saloane de expoziție pentru fiecare minoritate, o sală de spectacole comună și zone destinate expunerii istoriei și tradițiilor fiecărui grup etnic. „Trebuie să păstrăm tot ce înseamnă acest mozaic cultural multietnic și spiritual,” a subliniat Teodorescu. Tulcea și Dobrogea trebuie să continue să susțină această diversitate, deoarece este una dintre frumusețile coroanei județului.

Horia Teodorescu consideră că acest proiect va întări legăturile dintre comunități și va atrage turiști dornici să descopere diversitatea culturală a regiunii. „Dacă nestemata coroanei este Delta Dunării, alte nestemate mai mici sunt date de această multiculturalitate,” a adăugat el.

Planuri pentru dezvoltarea turismului în Delta Dunării și județul Tulcea

În contextul atragerii turiștilor, Teodorescu a evidențiat necesitatea dezvoltării infrastructurii turistice și îmbunătățirii calității serviciilor. „Suntem puțin rămași în urmă în acest domeniu,” a recunoscut el. Consiliul Județean lucrează la crearea unei structuri dedicate atragerii turiștilor, punând accent pe dezvoltarea turismului la nivel local.

Pentru a face Tulcea mai accesibilă turiștilor, s-au făcut progrese în îmbunătățirea infrastructurii de transport, inclusiv pe calea aerului și cea navală. „Acum trebuie să intrăm în detalii, să facem diferența prin calitatea turismului,” a explicat Teodorescu.

Președintele Consiliului Județean a subliniat importanța susținerii agenților economici locali prin informare despre finanțări externe și interne și crearea unui cadru legislativ adecvat. Delta Dunării și județul Tulcea au multe restricții în ceea ce privește construcțiile, dar Teodorescu consideră că ridicarea calității serviciilor turistice este esențială.

„Trebuie să introducem mai mult din tradițiile locale în turism,” a spus el. Fiecare zonă din județ are caracteristici specifice ce pot fi valorificate. „Trebuie să ne folosim de ceea ce avem noi mai frumos, astfel încât turismul să crească,” a adăugat Teodorescu.

Delta Dunării: Creșterea calității serviciilor turistice

Horia Teodorescu a remarcat că, în ciuda dificultăților recente, cum ar fi problemele generate de război, turismul în Delta Dunării a crescut calitativ. „Trebuie să mai ridicăm puțin ștacheta la calitatea serviciilor, dar să ne păstrăm în zona tradițională. Aceasta este cea mai mare bogăție a noastră”.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu