Peste 80.000 de turişti sunt așteptați la mare în weekendul de Rusalii

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Peste 80.000 de turişti sunt așteptați la mare în weekendul de Rusalii. Corina Martin, Secretar General FPIOR și Președinte RESTO Constanța, a declarat:

“Pentru weekendul de Rusalii, așteptăm peste 80.000 de turişti la malul mării, în România, cu un grad de ocupare de peste 70%.

Tarifele pentru cazare pe litoralul românesc au crescut cu numai 8% în acest an, față de 2023 – în comparație cu creșterile consistente ale tarifelor biletelor de avion și ale vacanțelor externe).

Vremea se arată foarte bunǎ pentru primul bronz, iar apa mării este excelenta pentru îmbăiere!

Cele mai căutate staţiuni de pe Litoral sunt Mamaia, Eforie, Venus și Vama Veche și înregistrăm o creştere cu 20% a cererii, în luna iunie a acestui an, faţă de iunie 2023.

Această creștere se datorează atracțiilor din zonă, noilor investiţii în hoteluri, ce cuprind și multe resorturi cu regim all inclusive, unei imagini mai bune a litoralului românesc dar şi stării excelente a vremii – foarte caldă pentru această perioadă.

În prezent, există încă promoţii last minute sau oferte speciale precum „plăteşti 6 nopţi, stai 7”. Datorită tarifelor mici, de extrasezon, este posibil ca numărul de rezervări să crească în continuare.

De Rusalii, tarifele disponibile în agențiile de turism (întotdeauna cele mai mici!) pornesc de la 130 de lei camera/noapte, la un hotel de 3 stele din Jupiter, respectiv 140 de lei/noapte la un hotel de 4 stele din Saturn.

Pentru un pachet „All inclusive” la un hotel de 3 stele din Mamaia, o cameră dublă costă 550 lei/noapte, în timp ce la un hotel de 4 stele din Neptun se achită 500 lei camera dublă/noapte.

În acelaşi timp, o noapte într-o cameră la un hotel de 4 stele din Eforie Nord costă 340 de lei, tarif în care intră plajă privată şi şezlongurile.

APĂ MĂRII – excelentǎ pentru îmbăiere !

Împreună cu Primăria Constanța și OMD Constanța-Mamaia, dezmințim cu fermitate informațiile false despre presupuse poluări în Marea Neagră!

În fiecare an, Litoralul romanesc devine ținta unor campanii de dezinformare, ce afectează sever imaginea litoralului românesc și îi determinǎ pe turiști să opteze pentru alte destinații. Vom veni, de fiecare dată, cu informații oficiale de îndată ce apar știri false, pentru a informa corect și complet publicul larg din care ne dorim să atragem turiști și oaspeți”.

Constatări oficiale ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral:

Informația inițială: În cursul zilei de 19 iunie 2024, Dispeceratul ABADL a fost informat de către reprezentantul Serviciului poluare al Autorității Navale Române – Căpitănia Constanța, că o navă ARSVOM s-a deplasat în teren, în urma sesizării unei posibile poluări pe Marea Neagră în zona plajei „Reyna” – Constanța.

Verificarea în teren: Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române informează că, în urma deplasării în teren, nu s-a constatat prezența de irizații de hidrocarburi în apă.

Constatări ale inspectorilor: Inspectorii ABADL s-au deplasat în zonă, unde au constatat că nu se observă irizații de produs petrolier în apă și pe plajă.

Analiza probelor: A fost prelevată o probă de apă din zonă, de către ARSVOM, probă analizată de către laboratorul ABADL, din care nu rezultă prezența produsului petrolier.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu