O nouă săptămână plină, cu competiții de top, pentru sportivii de la CSM Constanța

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

O nouă săptămână plină, cu competiții de top pentru sportivii de la CSM Constanța. Înotătorii luptă pentru medalii la Campionatele Europene de Juniori, iar luptătoarele la Campionatele Europene U20! Atacă și podiumurile competițiilor naționale cu cei mai în formă sportivi ai noștri, la triatlon și la box. Au luat deja pulsul marilor turnee de majorete, iar echipele de mini baschet ale clubului de la malul mării încheie un adevărat maraton sub panouri, la Campionatul Național U12 de la Costinești.

Minibaschet

Echipele CSM Constanța lasă o impresie foarte bună la Festivalul Național de MiniBaschet de la Costinești. Campionatul Național U12 s-a desfășurat în continuarea Festivalului Național de BabyBaschet, pe terenurile în aer liber ale bazei sportive BTT, în perioada 28 Iunie – 4 Iulie. Mini baschetbalistele noastre, antrenate de Ramona Pop și Luiza Dascălu, au început perfect, cu cinci victorii în cinci meciuri, situându-se printre echipele fruntașe ale Grupei 4, și au continuat meciurile foarte bune. Și băieții au gustat de câteva ori din cupa dulce a victoriei, dar, dincolo, de rezultate, experiența unor meciuri tari, împotriva unor adversari din țară, este marele câștig al micilor noștri baschetbaliști.

Competiții de top pentru CSM Constanța: Triatlon

Triatloniștii noștri iau startul la Campionatul Național – Proba olimpică (Open), competiție care are loc în weekend, 6-7 Iulie, la Sângeorgiu de Pădure, în județul Mureș. Carol Popa, Raul Petre, Amalia Singuran, Paul Găloiu, Gabi Constantinescu, în postura de concurent, și antrenorul Cristi Doicescu vor reprezenta CSM Constanța la acest concurs. Duminică, 7 Iulie, la ora 9.00, se dă startul în proba olimpică pe lacul Bezid, cu înot pe distanța de 1500m. Urmează cursa de bicicletă 40km și cea de alergare 10km, cu finișul în localitatea Sângeorgiu de Pădure.

Înot

Capitala Lituaniei, Vilnius găzduiește în perioada 2-7 iulie, întrecerile Campionatului European de înot pentru juniori. Din echipa României, care are în componență 24 de sportivi calificați, fac parte și trei tineri înotători de la CSM Constanța. Aceștia sunt Rebecca Diaconescu (va concura în probele de 50, 100, 200, 400 m liber), Brigitta Vass (200m bras, 200m, 400 m mixt) și Tudor Iordache (50, 100, 200m spate).

Gimnastică aerobică

Ediția inaugurală a Festivalului Internațional “Majorette Fest” a fost găzduită în aceste zile de orașul Cahul din Republica Moldova. Trupa “Magic Girls” formată din 11 tinere sportive de la CSM Constanța a lăsat o impresie foarte bună la această competiție internațională. Fetele noastre sunt pregătite de antrenoarele de gimnastică aerobică Nicoleta Avram și Adina Amet.

Competiții de top pentru CSM Constanța: Lupte

Trei sportive de la CSM Constanța participă la Europenele de lupte U20! În această săptămână, la Novi Sad (Serbia) se desfășoară întrecerile Campionatului European de lupte U20, competiție la care CSM Constanța este reprezentat de trei talentate sportive. Acestea sunt, în ordinea categoriilor: Nicoleta Băjan la categoria 50 kg, Alexandra Voiculescu la categoria 55 kg și Tania Adam la categoria 65 kg. Tinerele luptătoare sunt pregătite la CSM Constanța de antrenorii Cornelius Trucmel și Alina Ivan.

Box

În perioada 4-10 Iulie, la Craiova sunt programate întrecerile Cupei României la box feminin. De la CSM Constanța participă trei pugiliste: la junioare – Melisa Orazacai la categoria 52 kg și Ionela Dorina Șoacăț la categoria 54 kg, iar la tineret – Amalia Niță la categoria 81 kg (multiplă campioană europeană). Sportivele sunt pregătite la CSM Constanța de antrenorii Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu