Festivalul diversităţii a ocupat toate locurile de cazare din Hârşova

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Oraşul de pe malul Dunării a fost animat timp de trei zile de un eveniment axat pe activități artistice, sportive și culturale, intitulat Festivalul Diversității – „Incluziune și sănătate în PORT (Hârșova) prin educație, arte și sport”. Evenimentul a reușit să stârnească și interesul turiștilor, care au ocupat în proporţie de sută la sută locurile de cazare din Hârșova.

Evenimentul a cuprins ateliere de pictură și lucru manual, căutare de comori, teatru labirint, jocuri ale copilăriei, provocări cu apă, competiții sportive (tenis de masă, aruncări la coșul de baschet, mini volei).

Primarul Viorel Ionescu: Accent pe implicarea și promovarea hîrșovenilor

„Dacă în anii anteriori am organizat evenimente cu invitați de renume (Cargo, Pheonix, Holograf, F.Charm, 3 Sud-Est, Ionuț Galani, Lidia Buble, Feli, Nicole Cerry, Alb Negru etc), anul acesta punem accent pe implicarea și promovarea hârșovenilor. Vor fi activități artistice, sportive, concursuri, muzică, dans și voie bună, toate făcute de hârșoveni, pentru hârșoveni… și nu numai!

Ne mândrim cu o activitate cultural-artistică și sportivă în Hârșova foarte intensă și cu rezultate și performanțe foarte bune, cu copii talentați, tineri și seniori care fac cinste acestui oraș!

Așadar, vă invit la activitățile artistice descrise în program, să participați la competițiile sportive și să ne bucurăm de o atmosferă veselă, pe ritmuri muzicale și de dans în centrul orașului, prilej de socializare, recreere și bună dispoziție”, a transmis la începutul festivalului primarul Viorel Ionescu.

„În loc de concluzii aș vrea să vă spun: împreuna, am reușit să aducem în tabără aproximativ 170 de copii și tineri. Pentru câțiva dintre ei este probabil prima și (chiar dacă nu îmi doresc) ultima tabăra din viața lor. Mi-ar plăcea să facem mai mult și mai multe, împreună”, a spus Andrei Dobre, reprezentant al Romanian Angels Appeal, organizatorul principal al evenimentului.

„Prin aceste tabere urbane cu mult sport, joacă și artă, am încercat să deschidem calea către un proces de incluziune lung, dar cu șanse de succes în comunitatea hârșoveană”, au transmis organizatorii.

Evenimentul organizat în cadrul proiectului „Incluziune și sănătate în PORT (Hârșova) prin educatie, arte și sport” este finanțat cu un grant în valoare de 582,361 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE, în cadrul Programului Dezvoltare Locală. Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea incluziunii și a abilitării sociale a romilor din UAT Hârșova, prin intervenții care încurajează creșterea accesului copiilor la servicii medicale de calitate, prin activități non-formale care conduc la reducerea absenteismului și abandonului școlar, combaterea discriminării etnice și creșterea participării active a persoanelor rome la deciziile comunității.

Foto: FB – Romanian Angel Appeal

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu