Expoziția „ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA”, la Muzeul de Artă Constanța

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Muzeul de Artă Constanța găzduiește, în perioada octombrie – noiembrie, o expoziție a studenților și absolvenților de dată recentă ai Universității Naționale de Arte București (curator Liviu Epuraș).

„Expoziția de față face parte din cadrul unui parteneriat între cele cele două instituții de arte vizuale din România. Muzeul de Artă din Constanța și-a propus întotdeauna între misiunile sale promovarea nu doar a patrimoniului cultural-artistic tradițional, ci și pe cel contemporan. Evenimentele organizate aici numai în anul în curs dovedesc cu prisosință acest lucru.

Cu această ocazie, este adusă în atenția publicului o selecție din lucrările pe care studenții diverselor departamente din cadrul Universității Naționale de Arte București le-au realizat în decursul ultimilor doi ani. Realizarea unei licențe sau disertații, ori a temelor de la orele de atelier, reprezintă în sine o provocare; în plus, apare încă una: descoperirea propriei „voci”, al propriului demers artistic în vederea conturării unei individualități artistice. Bucuria și interesul pe care tinerii studenți l-au dovedit în abordarea problemelor mai sus amintite se observă și în lucrările lor: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite.

ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA. reprezintă atât confirmarea talentului tinerilor care expun, cât și o promisiune: perspectiva unei continuări, promisiunea neîntreruperii explorărilor artistice personale și al eforturilor în desăvârșirea amprentei artistice”, au transmis reprezentanții Muzeului de Artă Constanța.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu