Dobrogea prin ochii tinerilor: Concursul de fotografie Anatole Magrin 2023

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
5 Min Read

Salonul de Fotografie „Anatole Magrin” va avea loc în premieră la Constanța în 2023, sub organizarea Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878” și parteneriatul Muzeului de Artă Constanța și Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Evenimentul va cuprinde un concurs de fotografie cu tema „Dobrogea – promovarea patrimoniului natural și cultural”, împărțit în două secțiuni: „Constanța veche” și „Dobrogea – unitate în diversitate”. Participanții, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani și de cetățenie română, pot înscrie maximum patru fotografii, iar cele mai valoroase lucrări foto vor fi expuse la Muzeul de Artă din Constanța în perioada 30 septembrie – 12 octombrie 2023. Premierea câștigătorilor va avea loc pe 14 octombrie 2023 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” anunță organizarea primei ediții a Salonului de Fotografie „Anatole Magrin” Constanța, care se va desfășura în perioada 30 septembrie – 12 octombrie 2023 la Muzeul de Artă din Constanța, urmată de premierea câștigătorilor pe 14 octombrie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Salonul de Fotografie „Anatole Magrin” Constanța este un eveniment cultural important pentru județul Constanța și pentru tinerii talentați cu vârste între 14 și 20 de ani care vor să își expună munca și talentul în fotografia de artă.

Partenerii evenimentului sunt Muzeul de Artă Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, două instituții importante ale orașului Constanța, care susțin promovarea artei și a culturii locale.

Tema concursului este „DOBROGEA – PROMOVAREA PATRIMONIULUI NATURAL ȘI CULTURAL”, iar fotografiile se încadrează în două secțiuni: Constanța veche – color/monocrom și Dobrogea – „Unitate în diversitate” – color/monocrom.

Fiecare participant poate înscrie maximum 4 fotografii, care trebuie să se încadreze în tematica propusă. Nu au dreptul de a participa la concurs rude de gradul I ale membrilor Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, precum și ale persoanelor din componența juriului.

Juriul concursului este format din cinci membri: Lelia Rus Pîrvan – artist vizual, Mihai Postelnicu – fotograf, Constantin Grigoruță – designer, Mircea Stoian – fotograf și Andrei Roman Floriștean – București. Cosmin Adrian Bortoș – specialist IT, Constanța este rezerva juriului.

Inscrierile si transmiterea fotografiilor se fac pe adresa de e-mail concurs@magrin1878.ro, în perioada 31 martie 2023 – 31 august 2023. Fiecare fotografie înscrisă trebuie să fie denumită astfel: Nume_Prenume-Titlu.jpg (de exemplu, Rusu_Alina-Farul_Genovez.jpg). În e-mail trebuie menționat locul unde a fost făcută fotografia și datele de contact ale participantului (nume complet, telefon, adresă de e-mail). Pentru identificare, câștigătorii și autorii lucrărilor selectate, în expoziție, vor prezenta un document de identitate valabil.

Fotografiile trebuie să fie originale, realizate și înscrise în concurs de către autorul acestora.
PREMII
Premiul I în fiecare secțiune – o cameră foto DSLR de ultimă generație și o diplomă de excelență
Premiul II în fiecare secțiune – o tabletă de ultimă generație și o diplomă de excelență
Premiul III în fiecare secțiune – o imprimantă foto de ultimă generație și o diplomă de excelență
Mențiune – o diplomă de participare

Premiile nu pot fi înlocuite cu alte produse sau contravaloarea lor în bani.

Expoziția cu cele mai valoroase fotografii selectate va fi itinerată la mai multe galerii de artă din țară, timp de un an.

Organizatorii și partenerii își rezervă dreptul de a utiliza fotografiile în scopuri culturale și promoționale, cu mențiunea autorului și titlul lucrării.

Salonul de Fotografie „Anatole Magrin” Constanța își propune să încurajeze tinerii talentați în domeniul fotografiei, să promoveze patrimoniul natural și cultural din Dobrogea, precum și să ofere oportunitatea de a expune lucrări valoroase în cadrul unor expoziții de artă.

Prima ediție a concursului de fotografie promite să fie o oportunitate unică pentru tinerii pasionați de fotografie din întreaga țară de a-și exprima creativitatea și talentul într-un cadru prestigios și de a fi recunoscuți pentru realizările lor.

Mai multe detalii găsiți aici.

Distribuie acest articol
1 Comentariu