Copiii de la grădinița Colibri explorează tradițiile românești la Muzeul de Artă Constanța

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Reprezentanții Muzeului de Artă Constanța anunță că Grupa Albinuțe, de la Grădinița Colibri din Constanța, coordonată de doamna educatoare Cîrstea Roxana Mădălina, va participa miercuri, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00, la atelierul de creație artistică „Sărbătorim românește!”, care va avea loc la muzeu. Scopul întâlnirii este acela de a pune în valoare, într-o manieră ludică, cel mai important moment din istoria românilor și de a identifica o serie de simboluri ale identității naționale, care să fie înglobate într-un demers creativ-artistic.

Preșcolarii vor fi ghidați în sălile expozițiilor permanente ale muzeului constănțean, pentru a identifica o serie de simboluri naționale, prezente în lucrările din aceste expoziții. Ulterior, vor fi analizate aceste simboluri și semnificațiile lor, iar fiecare copil va include anumite simboluri, într-o manieră personală creativă, folosind culorile primare, pe o pânză, pregătindu-și astfel o cingătoare, un brâu, un chimir sau zadii, care să le amintească de portul tradițional românesc. De asemenea, fiecare copil va contribui la realizarea unei lucrări colective, în care va fi inclusă harta României, precum și alte simboluri naționale identificate.

Activitatea este pregătită și susținută de educatorul muzeal, Cristina Gelan-Olaru, împreună cu Smaranda – Georgiana Tulea, conservator și Miana Ene, absolvent al specializării Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, din cadrul Facultății de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, care realizează un stagiu de voluntariat la Muzeul de Artă Constanța.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu