Constanța va avea BULEVARDE INTELIGENTE. Au apărut primele elemente de mobilier urban smart

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

În cadrul proiectelor de modernizare și reabilitare a marilor bulevarde, respectiv „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gară CFR și stațiunea Mamaia” și „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardului 1 Mai – Șoseaua Mangaliei”, arterele rutiere vor fi prevăzute cu mobilier urban inteligent.

Sunt două tipuri de bănci, care au următoarele caracteristici tehnice și funcționale
• Alimentată de energie solară
• Oferă posibilitatea înmagazinării energiei pentru zilele în care nu există lumină solară și pentru nopți
• Are senzori pentru măsurarea calității aerului
• Încărcare Wireless
• Funcție WiFi
• Port de încărcare USB

În plus, pe bulevarde vor exista stații de transport public inteligente, echipate cu ecran LCD cu touch screen.
„Structura stației este din oțel de înaltă calitate. Acest lucru oferă o rezistență ridicată la condițiile nefavorabile de vreme și o durată de viață îndelungată în ceea ce privește utilizarea în condiții optime de siguranță. Atât design-ul stației cât și materialele utilizate în partea din spate a stației (panouri de sticlă) oferă o protecție împotriva vântului, ploii cât și în condiții meteorologice extreme. Stația este echipată cu spațiu de ședere pentru călători, panou solar”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

De asemenea, stația are cameră de supraveghere, router wi-fi (internet 3G/4G/5G/LTE), prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, încărcare wireless pentru telefoane – posibilitate de încărcare a 10 telefoane mobile simultan.
Pe lângă acestea, pe bulevarde au început să apară sisteme de informare pentru cetățeni, care vor avea ecran cu sticla antireflexivă, panouri solare, senzori de adaptare a luminozității optime zi/noapte.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu