Constanța se transformă într-o galerie de artă urbană: Festivalul peWALL BIOPHILIA revitalizează orașul

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Asociația AltHero, în parteneriat cu Primăria Constanța, anunță continuarea proiectului peWALL – Festival de Artă Urbană, prin cea de-a doua ediție intitulată BIOPHILIA.
Acest parteneriat aduce arta în inima orașului și aduce împreună artiști din diverse țări pentru a transforma peisajele urbane în spații mai atrăgătoare și captivante pentru publicul larg.

Evenimentul va avea loc în Constanța, în perioada 9-15 octombrie, și va aduce laolaltă artiști din România, Serbia, Italia, Republica Moldova și Ucraina, care vor lucra la realizarea unei serii de picturi murale sub tema BIOPHILIA. Scopul este de a revitaliza orașul și de a stârni interesul comunității pentru artă și cultură.

Timp de o săptămână, locuitorii și vizitatorii orașului Constanța vor avea oportunitatea să urmărească procesul creativ și captivant prin care viziunile artiștilor iau viață sub forma unor opere de artă de mari dimensiuni. De asemenea, vor putea interacționa direct cu artiștii, ceea ce va crea o experiență unică și interactivă.

Arta stradală, ca mișcare contemporană, are puterea de a transforma orașele în galerii urbane vii, adăugând valoare estetică mediului urban și făcând arta accesibilă tuturor. Picturile murale devin astfel puncte de referință locale și atracții turistice care atrag atenția publicului internațional.

Festivalul peWALL este primul proiect de regenerare urbană prin artă stradală din Constanța și reprezintă un pas important pentru integrarea orașului în circuitul internațional al artei stradale și al picturilor murale. Acest proiect oferă, de asemenea, comunității locale o ocazie unică de a se conecta cu arta într-o formă inovatoare.

Tema BIOPHILIA abordează necesitatea conexiunii umane cu natura în mediul urban. Peisajele urbane dominante, caracterizate de linii drepte și unghiuri ascuțite, pot crea uneori perspective sumbre și pot limita imaginația. Prin intermediul BIOPHILIA, se urmărește să se creeze spații urbane care să aducă omul mai aproape de natură și să ofere momente de respiro și reflecție prin artă. Această temă va fi explorată de cei 8 artiști invitați din România, Serbia, Italia, Republica Moldova și Ucraina.

Printre artiștii care vor da viață acestei teme se numără Wanda Hutira, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul publicității și o pasiune pentru murale care promovează idei și valori sociale. De asemenea, Robert OBERT, un artist urban cu o gamă largă de exprimări creative, va aduce în cadrul evenimentului influențe cyberpunk și metafore care încurajează publicul să reflecteze și să iasă din zona de confort.

peWALL – Festival de Artă Urbană BIOPHILIA reprezintă o oportunitate unică de a aduce arta și natura în inima orașului Constanța, revitalizând mediul urban și inspirând comunitatea să se conecteze cu propria creativitate și cu lumea din jur. Evenimentul promite să ofere o experiență captivantă și inspirațională pentru toți cei care îl vizitează.

Pe lângă arta stradală, acest festival reprezintă și un pas important pentru integrarea orașului Constanța în circuitul internațional al artei stradale și al picturilor murale. Totodată, oferă comunității locale o ocazie unică de a se conecta cu arta într-o formă inovatoare și de a se implica în revitalizarea mediului urban.

Articol scris și publicat ca urmare a colaborării platformei on line Dobrogea Explore cu Organizația de Management al Destinației (OMD) Mamaia-Constanța.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu