Cât costă pachetele de Crăciun şi Revelion la munte. Tour operatorii spun că preţurile nu s-au majorat semnificativ

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
6 Min Read
dal travel castelnor paltinis

Reprezentanţii uneia dintre cele mai mari agenţii de turism din România spun că în pofida restricțiilor și a introducerii certificatului verde pentru accesul în structurile de cazare, turiștii români sunt interesați de sejururi pentru Crăciun şi Revelion și rezervă pachete turistice pentru sărbătorile de iarnă, în propria țară.

Turiștii români preferă, în acest sens, atât hoteluri de 4 și 5 stele, situate în special în stațiuni montane, cât și conace, castele și pensiuni situate în zone rurale.

Suntem specializați și recunoscuți pentru destinațiile exotice și circuitele externe premium pe care le promovăm. Însă dorim să promovăm și o Românie inedită, ca destinație premium. În țara noastră putem regăsi o natură încă neatinsă, tradiții și obiceiuri bine păstrate, gastronomie excelentă și structuri de cazare de mare calitate. Am decis să introducem programele premium de turism intern cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Tendința turiștilor este de a face rezervări pe ultima sută de metri deoarece, din cauza restricțiilor, nimic nu mai este sigur. De aceea, majoritatea preferă să aștepte, să vadă ce modificări apar pe parcurs. Dar în general aceste pachete de sărbători pot fi rezervate din timp, deoarece majoritatea structurilor de cazare dau dovadă în acest moment de flexibilitate”,

precizează Daniela Nedelcu, director general al agenției DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium înființat în anul 2000 și membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Potrivit consultanților DAL Travel, tarifele nu s-au modificat esențial față de anii precedenți, ci s-au ajustat ușor ținând cont doar de rata inflației și de creșterea anumitor cheltuieli. Toate pachetele de Crăciun și de Revelion includ cine festive, diverse activități și pun la dispoziție excursii opționale la fața locului.

dal travel castelnor paltinis 2 1

Cele mai solicitate stațiuni și destinații turistice de sărbători sunt Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Păltiniș, Vatra Dornei, Albota și Micloșoara. ”Turiștii noștri au ales, pe lângă structurile de cazare de calitate de pe Valea Prahovei și din Poiana Brașov, stațiuni montane etalon care s-au dezvoltat mult în ultimii ani, precum Păltiniș și Vatra Dornei sau zone de turism rural din Transilvania. Ca om de turism cu experiență, care am vizitat, analizat, promovat și vândut destinații inedite din toată lumea, vă pot spune că și România poate fi o destinație premium, cu structuri de cazare de calitate, cu servicii bune dar și cu produse de top. Am făcut, în acest sens, o selecție riguroasă pentru turiștii noștri, iar hotelurile, conacele și pensiunile promovate au un raport calitate-preț foarte bun”, adaugă Daniela Nedelcu.

Cât costă pachetele de Crăciun şi Revelion

De exemplu, la hotelul Rozmarin din Predeal (4 stele), un pachet de Crăciun, care include 4 nopți de cazare, cu mic dejun și cină tip bufet, pornește de la 1450 de lei de persoană. Petrecerea Revelionului la hotelul de 4 stele Palace din Sinaia, care include 3 nopți de cazare și Cină festivă, costă de la 1932 de lei de persoană.

dal travel contele kalnoky miclosoara 1

O altă atracție turistică importantă de Crăciun o constituie complexul turistic Albota, unde se află și celebra păstrăvărie. Pentru 3 nopți cu servicii all inclusive, un turist va plăti între 1600 și 1950 de lei. Tot de Crăciun, din ce în ce mai căutate sunt Casele de Oaspeți ale Contelui Kalnoky de la Micloșoara. Pentru 390 de euro de persoană, un turist va beneficia de cazare 3 nopți în cameră superioară, mic dejun, prânz și cine tradiționale, două activități sau excursii cu ghid.

Una dintre cele mai scumpe și exclusiviste oferte de Crăciun este la resortul Castelnor, amplasat în stațiunea Păltiniș, la doar 30 de km de Sibiu, într-un decor natural irezistibil. Pentru 3 nopți de cazare, camera dublă deluxe, pachetul turistic este de 568 de euro și include demipensiune, acces la spa, la depozit schi și transfer gratuit la zona de schi Arena Platoș.

dal travel hotel rozmarin predeal 1

Cea mai scumpă ofertă pentru Revelion este la hotelul Alpin, de 4 stele, din Poiana Brașov, unde, pentru 4 nopți, un turist va plăti între 875 de euro loc în camera dublă standard și 1235 euro loc în camera dublă deluxe și pachet turistic premium. Pachetul turistic include mic dejun, cine tematice (fiecare seară fiind dedicată unui oraș, precum New York, Las Vegas, Monaco și Dubai), brunch internațional, muzică live şi artişti renumiţi, program de jocuri şi activităţi creative pentru copii, platou cu fructe şi ciocolată și o sticlă de şampanie, în cameră la sosire. 

Potrivit consultanților DAL Travel, din ce în ce mai mulți turiști optează pentru pachete turistice de calitate, preferând zone aflate în natură, în regiuni de munte sau de deal, cu aer curat. De asemenea, interesul pentru un turism activ este în creștere.

dal travel castelnor paltinis spa 3
Distribuie acest articol
Lasă un comentariu