Vrei să vezi RUINELE antice SCUFUNDATE din zona Cazinoului Constanța? Înscrie-te GRATUIT | VIDEO

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read
scufundari cazinou constanta

Tinerii, turiști sau localnici, vor putea să se scufunde în mare în zona Cazinoului, pentru a admira ruinele orașului antic Tomis . Acest demers este un proiect inedit finanțat de Primăria Constanța.

Proiectul „Vestigii subacvatice 2022” promovează în rândurile publicului tânăr artefacte ale cetății antice Tomis, aflate în prezent sub apele mării, în zona Cazino Constanța.

Practic, în perioada 4 iulie - 5 august, 400 de tineri echipați în costume de scufundare și însoțiți de cinci ghizi - scafandru arheolog vor vizita în mod gratuit situl arheologic subacvatic din zona Cazinoului din Constanța. Obiectivele ce vor fi vizitate se află la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri și nu mai departe de 500 de metri de mal.

„Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic și se va desfășura în mod responsabil și neinvaziv, vestigiile urmând să fie privite de la o distanță de minumum un metro. Tururile subacvatice se vor desfășura sub coordonarea și supravegherea celor cinci ghizi din cadrul proiectului, toți având specializarea de scafandru arheolog.”,

a declarat Georgiana Rusu, manager de proiect.

Programul de scufundări se va întinde pe durata a cinci săptămâni, în perioada 4 iulie – 5 august 2022.

Pentru evitarea aglomerației la vestiare și pe traseul de vizitare, grupurile de vizitatori vor fi programate în două serii zilnice. Prima serie de la ora 10:00, a doua serie de la ora 13:00.

Înscrieri, în limita locurilor disponibile, se pot face pe pagina de facebook a proiectului sau la tel. 0721905334, între orele 10:00 și 20:00.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța.

Buget total al proiectului: 167.500 lei, din care 150.000 lei finanțare și 17.500 lei contribuție proprie a beneficiarului.

Sponsor: Infinity Art Dental.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu