Virgil Nicolau – Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată. Fotografii din Constanța veche, expuse la Muzeul de Istorie

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
1 Min Read
Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată. Fotografii din Constanța veche, expuse la Muzeul de Istorie

Virgil Nicolau – Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată este titlul unei expoziții găzduite de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), realizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I.N.Roman”.

Lucrările au fost scanate după colecția de clișee pe sticlă păstrate de la Semicentenarul Unirii Dobrogei (1928). Fotografiile au fost realizate de fotograful constănțean Virgil Nicolau, în perioada 1925-1960, în Constanța și Mamaia.

Virgil Nicolau, un fotograf constănțean foarte apreciat, a fost angajat de statul român să realizeze fotografiile, pentru evenimentele desfășurate în cadrul semicentenarului. Lucrările reprezintă realitățile dobrogene ale epocii și cuprind imagini cu clădiri, monumente, oameni și peisaje din întreaga provincie.

Expoziția cuprinde și o serie de documente și obiecte personale puse la dispoziție de familia Nicolau.

Expoziția a fost deschisă de Delia Roxana Cornea, muzeograf principal al MINAC și Corina Apostoleanu, reprezentant al Bibliotecii Județene IN Roman. Alături de cele două doamne implicate în proiect, a luat cuvântul și o nepoată a fotografului Virgil Nicolau.

Expoziția „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” poate fi vizionată în perioada 25 martie – 25 mai 2024, la sediul central al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Piața Ovidiu, nr.12.

Citește și:

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu