Mii de turiști au ales Delta Dunării, pentru minivacanța de Rusalii

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read
whatsapp image 2022 06 13 at 12.54.48 (1)

Chiar dacă weekend-ul a debutat cu ploaie, turiștii nu s-au speriat și au venit în număr foarte mare în Delta Dunării.

Administratorii de hoteluri și pensiuni au știut să transforme în realitate un vis de vacanță. Aceștia au pregătit pentru oaspeți meniuri deltaice din pește și facilități de distracție.

Turiștii au alesexcursii pe canale, la Caraorman și Letea, pe plajele sălbatice Sulina, Sfântu Gheorghe și Gura Portiței. Unii s-au plimbat cu caiacul, au pescuit pescuit, iar muzica ansamblurilor locale tradiționale a răsunat până târziu în noapte.

Din datele culese de către Asociația Delta Dunării, locurile de cazare au fost ocupate în proporție de 100%.

Pensiunile și hotelurile care aveau rezervări 90% și-au completat locurile prin redistribuirea turiștilor de la pensiunile care au avut cerere de cazare peste capacitate, mulți turiști venind direct în Deltă, fără să își facă rezervare.

”Așa trăiește Delta, ca o mare familie, unde nimeni nu este lăsat pe afară. Orice turist este binevenit, atâta timp cât arată respect față de Deltă, față de mediul înconjurator. Ne bucură faptul că cei care au ales să își petreacă vacanța în Deltă au lăsat în urmă știrile alarmiste, optând pentru pachete turistice de 3-4 zile și nu în ultimul rând faptul că cei care au venit în destinație sunt iubitori de natură și care înțeleg să fie responsabili față de această bijuterie care se numește Delta Dunării”,

a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

Prețurile în Delta Dunării pentru minivacanța de Rusalii au fost de la 300 de lei pe zi, de persoană cu mic dejun inclus, la 700 lei prețul mediu care a inclus demi-pensiune şi o excursie în Deltă și până la 395 euro, la unitățile de cazare de cinci stele unde a fost inclus tot confortul, acces la spa şi la piscine, spectacole live, dar şi mese festive. 

Preţul unei excursii a pornit de la 60 de lei pentru o excursie de trei ore și a ajuns la 130 de lei pentru o excursie de opt ore.

Un caiac simplu se închiriază cu 100 de lei pe zi, iar cel dublu cu 150 de lei, pe zi.

În Delta Dunării sunt în prezent 594 structuri de cazare, cu 12.508 de locuri de cazare autorizate.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu