Silent Art for Autism, la Constanța: O incursiune fascinantă în lumea copiilor cu autism

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read
Silent Art for Autism la Constanța

Silent Art for Autism, la Constanța, vine cu o experiență unică cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare a Autismului (WAAD). Muzeul de Artă Constanța găzduiește o expoziție inedită, o invitație la empatie și înțelegere. Fotografiile expuse nu sunt simple imagini; ele sunt portaluri către o lume fascinantă – lumea copiilor cu autism.

Le puteți viziona marți, 2 aprilie, între orele 15.00 – 17.00, la Muzeul de Artă Constanța. Metoda utilizată, photovoice, oferă copiilor cu autism o voce proprie. Fotografiile devin instrumente de exprimare, dezvăluind publicului lumea lor interioară.

În fiecare an, pe data de 2 aprilie este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD) cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social.

Campania Music for Autism va marca această zi prin realizarea unei expoziții unice, fiecare fotografie fiind realizată de copiii cu autism. Vă promitem că va fi o experiență captivantă și emoționantă, oferind o perspectivă unică asupra lumii lor.

Silent Art for Autism, la Constanța: Descriere

Această expoziție îndrăznește să aducă în prim-plan viziunea unică și sensibilitatea artistică a copiilor cu autism, oferind privitorilor o incursiune captivantă în lumea lor interioară. Fiecare fotografie este o mărturie a modului în care acești copii percep și interacționează cu mediul înconjurător, aducând în lumină nuanțe și detalii adesea trecute cu vederea de ceilalți.

Veți vedea:

• Texturi și Detalii: Fotografiile surprind adesea detaliile minore ale obiectelor sau ale mediului înconjurător, evidențiind sensibilitatea lor la texturi și modele.

• Culori și Contrast: Expresia creativă se manifestă și prin alegerile de culori și contrast, oferind o perspectivă unică asupra preferințelor vizuale ale copiilor cu autism. • Comunicare Nonverbală: Fotografiile pot fi o formă de comunicare nonverbală puternică, oferind o fereastră către lumea interioară a copiilor cu autism și modul în care ei văd și simt lumea.

• Perspective Unice: Unele fotografii pot surprinde unghiuri neobișnuite sau perspective neașteptate, reflectând modul în care acești copii se apropie de lumea din jurul lor.

Scopul Expoziției: Această expoziție nu doar aduce în atenție talentul artistic al copiilor cu autism, dar și încurajează empatia și înțelegerea față de experiența lor unică. Metoda utilizată în cadrul acestui proiect este exprimarea prin fotografie – photovoice constă în noutatea fotografiilor, poveştilor realizate, astfel în fiecare copil existând o dorinţă puternică de comunicare.

„În cadrul acestui eveniment, promitem să vă oferim o experiență autentică și captivantă, bazată pe puterea vizuală a imaginilor. Am decis să renunțăm la discursuri pentru a permite fotografiilor să vorbească de la sine. Prin intermediul fiecărei imagini, vă invităm să pătrundeți în lumea sensibilă și creativă a copiilor noștri, această formă de comunicare va fi la fel de bogată și convingătoare precum orice cuvinte ar putea fi”, transmit organizatorii.

Citește și: Praguri: Copilărie dobrogeană – Expoziție de Fotografie

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu