Lecție de istorie pe viu la Hârșova: Povestea Scythiei Minor

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Un spectacol impresionat, inedit și educativ, al treilea din seria din seria „ORIGINI”, va fi organizat de Asociația Cultural – Artistică Vulturii Carpaților, pe Stadionul din orașul Hârșova, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 19.00.

Spectacolul de reconstituire istorică va avea loc LIVE, iar publicul poate urmări scenele de luptă la care participă cascadori profesioniști, cai special dresați, actori, acrobați, reenactori și figuranți. Cascadoriile ecvestre nu vor lipsi din cadrul evenimentului cultural „ORIGINI”.

Din distribuție fac parte actorii: Denis Ștefan, Cristi Iacob, Crina Matei, Georgiana Rusu, Dan Cojocaru, Andu Axente și Gabriel Monțescu, regia fiind asigurată de Dan Motanu.
Manifestarea cultural-artistică este destinată atât adulților, cât și copiilor și are ca scop cunoașterea și recunoașterea istoriei naționale.

„Conceptul proiectului «ORIGINI», are la bază o viziune nouă, holistică, asupra organizării de evenimente cu specific istoric. Spectacolul are un puternic impact asupra publicului din toate categoriile și își găsește perfect locul în contextul bogat, cultural și istoric din județul Constanța”, afirmă managerul proiectului „Origini”, Dan Pîșleagă.
Evenimentul cultural reprezintă o lecție de ISTORIE PE VIU, având ca subiect povestea reală a ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră – Dobrogea, cunoscută în antichitatea romană sub numele de Scythia Minor.
Spectacolul pus în scenă prin intermediul unui scenariu original, spune povestea unei provincii care a fost locuită de romani, geți și greci, o zonă bogată, mereu în pericol de a fi atacată.
La primele două spectacole, care au fost organizate pe 1 și 8 iunie 2024, lângă cetățile Tropaeum Traiani (Adamclisi) și Tomis (Constanța), publicul a fost încântat, atât de poveste, cât și de acrobațiile realizate de cai și cascadori și de prestația artiștilor.
Participarea publicului la spectacolele „ORIGINI” este gratuită.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu