Hârșova: Cum proiectele de dezvoltare pot stimula turismul

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Hârșova este una dintre localităţile dobrogene care începe să își pună în valoare potențialul turistic uriaș. Pentru noi, Hârșova este un bun studiu de caz, pentru a urmări dezvoltarea infrastructurii turistice și modul cum acest lucru va aduce după sine mai mulți turiști.

Orașul Hârșova, situat în județul Constanța, este în plin proces de implementare a mai multor proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor și dezvoltarea infrastructurii turistice. Unul dintre aceste proiecte este „Creșterea capacității de producere a energiei regenerabile în orașul Hârșova”, care implică construirea unui parc fotovoltaic de 30.000 de mp. La finalizarea acestuia, se estimează că orașul va recupera aproximativ 70% din totalul de energie electrică pe care îl consumă pentru iluminatul public și cu instituțiile locale.

Un alt proiect important este „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în orașul Hârșova”. Acest proiect, cu o valoare totală de 2.999.930,59 RON, vizează modernizarea sistemului de iluminat public din oraș, ceea ce va aduce economii semnificative de energie.

În plus, orașul Hârșova lucrează la „Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar”, un proiect care vizează înființarea unui centru de colectare a deșeurilor, facilitând colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, „Proiectul Reabilitare Străzi Locale în Orașul Hârșova, Județul Constanța” vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere locale, cu un plan de a asfalta aproximativ 4 km din rețeaua de drumuri publice a orașului.

În sfârșit, „Proiectul Sistem de monitorizare a traficului rutier din orașul Hârșova, județul Constanța” vizează instalarea a 157 de camere de monitorizare pentru prevenirea și limitarea evenimentelor periculoase și infracționale.

Aceste proiecte sunt în diferite stadii de implementare și se așteaptă să aducă îmbunătățiri semnificative atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru infrastructura turistică. În plus, acestea ar putea contribui la creșterea atractivității orașului pentru turiști, oferind în același timp beneficii durabile pentru comunitatea locală.

Mai multe informații despre oraș, despre dezvoltarea lui, facilitățile turistice prezente și viitoare, puteți afla de pe siteul primăriei.

Foto: Facebook/Primăria Hârșova

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu