Gura Portiței a deschis o FABRICĂ de BUNĂTĂȚI din PEȘTE, la Jurilovca – VIDEO

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Firma care administrează binecunoscutul sat de vacanță Gura Portiței a construit o fabrică de procesare a peștelui, la Jurilovca.

Administratorul satului de vacanță, Gabriel Dițu, spune că ideea a apărut din dorința proprie de a avea în bucătăria resortului turistic astfel de produse, pe care să le folosească în rețetele de pește.

Fabrica va pune pe piață produse din pește deosebite, care în general lipsesc din marile lanțuri comerciale, precum: chifteluțe, carne tocată, zacuscă, sărmăluțe în vid, mix pentru ciorbă, pește prăjit și marinat.

Produsele nu vor intra în marele retail, pentru că fabrica nu are o capacitate atât de mare de producție. Ele vor fi disponibile inițial într-un magazin propriu ce va fi deschis în Portul Jurilovca, pentru localnici și turiști, și apoi în alte magazine mai mici din țară.

Peştele provine de la pescari și este prins în Lacul Razelm, iar rețetele sunt inspirate de bucătăria locală lipovenească.

Ce spun pescarii despre această inițiativă

Președintele Asociației de pescari „Golovița” din Jurilovca, Cătălin Balaban, spune că deschiderea acestei fabrici este și în avantajul pescarilor locali. Aceștia vor putea să vândă și acele specii de pește considerate mai puțin valoroase. În plus, pescarii vor putea să vândă la un preț avantajos chiar și în acele momente în care captura de pește este mai mare decât cererea.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu